Beslenme İle Alınan Asitler

Metabolik faaliyetler sonucu üretilen asitlere ek olarak bir de besin maddeleri yardımıyla vücuda asit yüklenir. Vücudun temizleyeceğinden fazla asit yüklemesi olduğunda kanın pH dengesi asidik olmaya başlar. Vücutta besinlerin sindirimi sonucunda ; fosforik asit,sülfirik asit, asetik asit ve karbonik asit oluşur.

1-FOSFORİK ASİT

Kolalı ve sodalı içeceklerde,yumuşak içeceklerin asitlendirilmesinde,maya üretiminde, katı yağ ve katı peynir üretiminde işlenmiş gıdalarda kullanılır.Fosforik asit, gazlı içeceklerde asit özelliği vermesi ve ferahlatıcı bir tat vermesinden dolayı kullanılır.Fosforik asitli içecekler kandaki ve kemikteki kalsiyumu atar ve yerine geçer. Bu dsa kemik erimesi ve iskelet bozukluklarına yol açar.

Beslenme
Beslenme ile alınan asitler fazla geldiğinde vücudumuzun asitleri nötürleştirme düzeninde aksaklıklar meydana gelir. Fazla asidik beslenme kanser gibi ağır hastalıklara kapı açar.

2-SÜLFİRİK ASİT

Güçlü bir asittir.Sülfirik asidin bazı derişimleri patlayıcı yapımında,boya sanayinde,petrol arıtmasında,fosfat gübresi üretiminde deterjanlarda,ahşap koruyucuları üretiminde kullanılır. Hayva etlerinde sülfür içeren aminoasitler bulunur.Hayvansal besinler vücutta sindirilirken sülfirik asit oluşturur.Sülfirik asit gereğinden fazla vücuda alındığında, alkali mineralleri kullanarak tuza dönüştürür ve yağ asidi olarak depolar.Bu da fazla kilo anlamına gelmektedir.

3-KARBONİK ASİT

Karbon gazının oksijenle birleşiminden oluşur.Gazlı içecekler, soda ve kola yapımında kullanılır.pH değeri 3,4 olan kolanın asidi, dişleri ve kemikleri eritebilecek seviyededir.Kola yerine 1 bardak limonlu çay içmek fazla asitle boğuşan vücuda alkali destek vererek yardımcı olur.GAzlı içecekler yerine pH değeri 8,6 olan alkali su içmek vücudunuza daha iyi gelecektir.

4-ASETİK ASİT

Vücutta yağ ve balgam depolarını parçalar ve yabancı organizmaların ve mikropların yaşamasını engeller. Sirke asidi olarak da bilinir.Fazla hayvansal protein tüketilmesi sonucunda vücutta yağ oluşur ve fazla asetik asit oluşur. Bu durumda yağ oranı artar,kilo artışı olur ve bunun sonucunda hastalıklar meydana gelir.Vücutta oluşan fazla asetik asit karaciğerde kolesterole dönüşür. Bunun sonucudna ise kalp rahatsızlıkları meydana gelir.

Originally posted 2022-06-15 18:18:10.