Kanser Hastalığı Nedir?

Kanser nedir? Kanser çeşitleri nelerdir? Kanserde beslenme nasıl olmalıdır?

Kanser Hastalığı Nedir?

Kanser İyileşebilir

Kanser uzun çağlar boyunca bilinmekte olan fakat başlangıç zamanlarında ismi verilememiş bir rahatsızlıktır. Kanserin oluşmasının asıl sebebi kanser hücrelerinin hücre bilincine sahip olmaması ve bu durumdan dolayı kontrolsüz bir çoğalma içerisinde olmasıdır. Sağlıklı bir vücut hücresi ise sınırlı sayıda bölünebileceğini bilmektedir ve zamanı geldiğinde bölünmektedir.

Kanser hücrelerinin bu durum içerisinde olmasının sonucu kontrolsüz bir artış göstererek vücudun her kısıma yayılması ile birlikte vücudun yetişemeyeceği büyüklükte bir tehtit oluşması oluyor. Kanserlerin sınıflandırması nüfuz ettiği organa ve mikroskop altı görünüşlerine bağlıdır. Her kanser türünün yapısındaki farklılıklar farklı tedavi uygulanması gerektiğinin bir işaretidir. Kanser hücrelerinin türlerine göre yayılma hızları ve yayılma biçimleri değişebilir. Bu değişiklikler ise bulunduğu kısımdan başka bir yere de nüfuz etmesine sebep olur. Bulunduğu ortama göre çeşitlilik göstermekte olan bu kanser türlerinin en yaygınları ise şunlardır:

Meme Kanseri: Bu kanser türünün şüpheli durumları göğüs kısmında ele gelen şekilde sertlik, göğüs ucunun içeri çekilmesi, göğüs ucunda oluşan akıntılar ve göğüsteki rastlanılmamış şekil bozukluklarıdır. Bu durumları her ay kontrol etmeniz ve düzenli bir şekilde doktora muayene olmanız erken teşhis ve tedavi kolaylığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Akciğer Kanseri: Nefes darlıkları, öksürükten kan gelmesi ve uzun süren öksürük krizleri akciğer kanserinin belirtileri arasındadır. Korunmanın yolları ise sigara tüketiyorsanız sigarayı bırakmak ve sigara içilen ortamlardan uzaklaşmakta saklıdır.

Rahim Kanseri: Menapoz sonrası devam eden kanamalar, nedeni belirsiz akıntılar ve adet kanamasının düzensizleşmesi ile birlikte bir aydan daha uzun sürmesi rahim kanserinin başlıca belirtileridir. Bu durumdan korunmanın yolları ise düzenli olarak uzman doktorlara başvurulmasıdır.

Prostat Kanseri: İdrar kesesinin tam boşalmamış hissedilmesi, sık sık idrar yapma, idrar tutmada güçlük bu kanser türünün başlıca sebeplerindendir.45 yaş üzeri her erkek rahatsızlığı olmasa bile senede bir defa PSA kan testi yaptırmalı ve doktora gitmelidir.

Kanserden korkmayın ama geç kalmaktan korkun.

Kanser belirtileriyle karşılaştığınızda acilen tedavi noktasında hareket geçmelisiniz. Kanser teşhisi konulduktan sonra asidik yiyecek,içecekler ve stres en büyük düşmanınız olmalıdır. Doğru çözüm hayatınızı kurtarır.

Kanser tedavisinde en önemli şey hastanın moralidir. Bunun yanı sıra düzenli tedavinin aksatılmaması gerektiği de bir gerçektir.

Kanserde Beslenme

Çağımızın hastalığı kanserdir. Özellikle gelecek on yıl sonra her on kişiden beşi neredeyse kanserle mücadele edecektir. Bu hastalık radyasyon, düzensiz beslenme, hormonlu gıdalar, kanserojen içeren ürünlerle içli dışlı olmaktan ve en önemlisi sigara yüzünden gerçekleşmektedir. Tabi genetik özellikler ve ailede kanser yaşamış aile bireylerinden de genetik olarak bu illete yakalanmanız muhtemeldir.

Kanserin tedavisini bulmak, kanserle savaşmak adına çalışmalar yapılmakta ve bu çalışmalar günümüzde daha da sıklaşmış olmakla beraber bu hastalıktan kurtulma yollarının en başında kanserde beslenme ve moral gelmektedir. Bu hastalığa yakalanmış kişiler morallerini yüksek tutmalı; kendilerini ölüme hazırlamak yerine, umutla sağlıklarına kavuşabilecekleri yaşamlarına hazırlamalıdır. Ayrıca Gelecekten Mucize İksirler adlı kitabı kesinlikle okuyucularıma tavsiye ediyorum. Bu kitap sayesinde kanserden hatta akciğer kanserinden kısa sürede iyileşmiş kişiler var. Internette ismini aratarak bu kitaba ulaşabilirsiniz.

Kanserde beslenme en az moral kadar dikkat edilen bir husustur. Hani derler ya; ” Can boğazdan gelir.” Bu sözle beslenmemizin sağlıklı olmamız hususunda ne kadar aktif rol oynadığını anlayabiliriz. Özellikle kanserde beslenmede yiyeceklerin tertemiz olmasına ve bol suyla yıkanmasına dikkat etmeliyiz. Çünkü kanserli olan hastaların çoğu kemoterapi tedavisi gören kişilerdir. Bu tedavi yöntemi; bireyin bağışıklık sisteminin zayıf olmasına, mikropları vücuduna çabuk almasına ortam sağlar en ufak mikrop kanserli kişinin büyük bir şekilde çökmesine ve tedavini olumsuz etkilenmesine neden olur. Bu bakımdan kanserde beslenme de dikkat edilecek en önemli nokta yiyeceklerin temizliği ve hijyenidir.

Kanserle mücadele eden bireylerde iştahsızlık, mide bulantısı,baş dönmesi ve halsizlik görülür.Ancak buna rağmen hasta zorla da olsa beslenmesini düzenli ölçüde gerçekleştirmelidir. Kanserde düzenli olarak beslenme hastanın dinç olmasını sağlar. Yoğurt, süt, yumurta gibi kalsiyum getiren yiyecekler tüketilmelidir. Buğday, taze sıkılmış meyve suları ve meyveler özellikle kabuksuz meyveler tüketilmelidir. Kanserde beslenmede en aktif vitamin C vitaminidir. Çünkü hastanın halsiz olmasını engelleyen bir vitamindir.Bunun yanında kalsiyum içeren yiyecekler ve su bol bol tüketilmelidir.

Hasta öğünlerini kaçırmadan, az az porsiyonlarla günde 4-5 öğün yiyecek tüketmelidir. Hiç yemek yemiyorsa beslenmesine dikkat etmiyorsa hekiminin verdiği mamaları bol bol tüketmelidir.

Erken teşhis hayat kurtarır ama...

Erken teşhis hayat kurtarır ama doğru teşhis daha önemlidir. Yabancı ve türkçe forumlarda okuduklarıma göre kanser olmadığı halde doktor tarafından kanser tedavisine alınan hastalar olmuş. Mümkünse kanser teşhisi için birden fazla doktora görünün.

Kanseri Önleme

Halk arasında varlığı kötü olarak bilinen hastalıkların birisi de kanserdir. Kanser, doku veya organlarda düzensiz olacak şekilde üreyen, bulunduğu bölge dışına kontrolsüz çoğalarak çıkan kötü huylu doku veya hücrelere verilen genel addır. Kanserin çok fazla çeşidi mevcuttur. Hepsinin ortak özelliği normal olmayan hücrelerin kontrol dışında çoğalması ile ortaya çıkmasıdır. Erken teşhis diğer hastalıklar gibi kanserde de önemlidir. Tedavi edilemezse eğer vücudumuzda fiziki ve ruhsal olarak ciddi hasarlara yol açar. Ama sizler bu rahatsızlığa yakalanmamak istiyorsanız ve “Benim sağlığım kıymetli” diyenlerdenseniz eğer gelin şimdi sizlerle kansere karşı korunmanın yollarını öğrenelim.

Kanseri önleme ve kanserden korunmak için yollar :

1 – Her insanın mutlaka duyduğu bir öneri ile başlayalım : SPOR . Bilindiği üzere spor vücudumuz için gerekli olan, bir nevi paslanmamak ve bedeni zinde tutmak için yapılması gereken işlerin başında gelir. Sağlıklı ve düzenli bir spor ile sağlıklı bedenlere sahip olursanız eğer kansere yakalanma ihtimalinizi bir nebze olsun düşürmüş olabilirsiniz.

2 – Proteinli gıdaları aşırı şekilde kullanmaktan kaçınılmalıdır. Örn: Yumurta, fındık …

3 – Bu önerimiz sigaraya bağımlı bağımsız herkesi ilgilendiren bir öneridir : SİGARADAN UZAK DURUN. Sigara sağlıklı bir vücudu ele geçirip sağlıksıza, sağlıksız vücudu ise iyice çıkmaza götürebilecek cinsten bir maddedir. Çünkü içerisinde nikotin başta olmak üzere birçok zehirli madde barındırır. Başka akciğer kanseri olmak üzere birçok kansere sebep olur. Bu yüzden hem kanserden korunmak isteyen hem de sigara kullanan biriyseniz eğer, size ilk önerimiz “Sigarayı bırakın, bırakamayacaksanız eğer uzman yardımına başvurmayı deneyin.” olacaktır.

4 – Kanserden korunmak için sağlığınıza gerektiği gibi önemi vermelisiniz.Yediğiniz içtiğiniz her şeye dikkat edip, genellikle doğal – sağlıklı ürünleri tercih edebilirsiniz.

5 – Şeker kullanımına dikkat edip aşırıya kaçmamak gereklidir.

6 – Su tüketimi de bu korunma yollarından birisidir. Günde 2 – 3 litre arasında su tüketmeniz faydanıza olacaktır.

7 – Yazımda daha öncede bahsettiğim “Gelecekten Mucize İksirler” adlı kitabı okumak. Bu kitap aslında hastalıklar konusunda kandırıldığımızı ortaya koyan ve kanser gibi hastalıklara kesin çözümler sunan minicik bir kitap.

Sağlıkla ve Sevgiyle Kalın

Originally posted 2022-05-27 15:13:00.