Rafine Karbonhidratlar

Rafine Karbonhidratlar

RAFİNE KARBONHİDRATLAR

Rafine edilmiş karbonhidratlar sindirilirken çok hızlı şekere dönüşür.Kan şekerini hızla düşürüp alçaltırlar.Bu yüzden pankreas çok fazla insülin üretir.

Rafine karbonhidratlar uygulanan işlemler sonucunda besin değerini kaybeder ve önemli besin maddelerini vücut sağlayamaz. Tam olarak doymayan hücreler beyine açlık sinyali verir.Bu yüzden vücudun asit yükü artar. Bu sebeple ağrılar,sancılar,aşırı yağlanma,erken yaşlanma,kemik erimesi gibi rahatsızlıklar başlar.

RAFİNE ŞEKER

Şeker pancarının rafine edilmesiyle oluşan beyaz şeker, kristalleşmiş bir üründür.Rafine şeker insan doğasıyla uyumlu olmadığından dolayı vücudumuzda zehir etkisi yapar.Sindirimi sırasında vücutta çok fazla asit atık bırakır.Vücut bu asit yükünü tamponlamak için kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir gibi önemli vitamin ve mineralleri kullanır. Rafine şekerin bıraktığı fazla asit atık tuz olarak  eklemlere, damarlara, böbreklere,yağ asidine çevrilir ve yağ hücrelerinde depolanır.

Beyaz şeker hem vücudumuza hem de ruhumuza zarar veriyor. Kansızlık, obezite, şeker, kanser, kalp hastalıkları gibi rahatsızlıklara yol açarken depresyon, sinirlilik hali, uykusuzluk hali gibi ruhsal bozukluklar da meydana getirebiliyor.

RAFİNE TAHILLAR

Buğday işlenerek un haline getirilir. Un haline getirilirken rafine edilerek içindeki doymamış yağlar, vitamin ve mineral yönünden zayıf hale getirilir.Rafine buğday içerisindeki B vitaminlerini kaybeder.Mısır ve buğday fazla tüketilenlerden olduğundan en tehlikeli maddelerdir.Makarna, kek, pasta, ekmek ve benzeri unlu mamuller rafine tahıllara örnek olarak verilebilir.Çok fazla bu gıdalarla beslenen bir kişinin damarlarında kalp krizi ve felç riski taşıyan C-reaktif proteini fazladır.

 

 

Rafine Karbonhidratlar

Originally posted 2022-06-15 23:42:39.