Saç Dökülmesine Kesin Çözüm

Saç Dökülmesine Kesin Çözüm

Saç Dökülmesi Nedenleri ve Çözümleri

Saç dökülmesi asıl sebebinin de insanların asit kullanımıyla doğru orantılı olduğunu biliyor musunuz bilmiyorum. Ancak ben karbonat kullanmaya ve bu konuda yazı yazmaya başladığımdan beri biliyorum. Ama bildiğiniz üzere birşeyleri kendi üzerimde denemeden bu konuda yazı yazmıyorum. Ve önce sonuçları görmek istedim. Aylar önce saçlarım sağ ve sol taraftan açılmaya başlamıştı. Tabiki kullandığımız gıdalara senelerce dikkat etmedik. Marketlerde de satılan gıdaların çok büyük çoğunluğu asit içerdiğinden yılların birikimiyle biz de yavaştan saçları kaybetmeye başlamıştık.

Sonrasında biliyorsunuz. Bu sitede karbonatla ilgili ilk yazımı yazdım. Ve karbonat kullanmaya başladım. Ve şu anda dökülen saçlarımın neredeyse tamamı geri döndü. Ancak yine belirtmeliyim ki lütfen karbonatla ilgili diğer yazılarımı da okuyun.Ve bahsettiğim uyarılara dikkat edin.

Saç Dökülmesi,Karbonat Kullanımı ve Saç Dökülmesi Tedavisi

Saç dökülmesinin durması ve saçlarımı geri kazanmam 3 aylık bir karbonat kullanımı sonucu oldu. Karbonatı karbonat kullanımı ile ilgili yazımdaki gibi 3 ay kullandıktan sonra saç dökülmenizin durduğunu hatta yeni saçların çıktığını siz de göreceksiniz. Annem 2 ay karbonat kullandıktan sonra beni aradı ve bırakacağını söyledi. Saçları,koltuk altındaki ve yüzündeki tüyler yeniden çıkmaya başlamıştı. Ve sanırım bundan biraz korktu. Ben ise şimdilerde haftada 2-3 kez karbonat kullanımına devam ediyorum.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Saç Dökülmesi nasıl önlenir sorusunu aslında yukarıda yanıtladım. 2-3 aylık karbonat kullanımı saç dökülmesini önleme noktasında size yardım edecek. Bundan sonrasında da yemeklerinizde asitli gıdalardan uzak durmanız ve kola,fanta,cips,çay,kahve tüketimini kısatlamanız bunun uzun süre kellikten sizi uzak tutacaktır.  Hoş ben kahve delisiyim. Hiç durmadan içiyorum. Ancak ona da şöyle bir çare buldum. Damacanalar biliyorsun 19lt. Ben bu 19 lt içine 3 çorba kaşığı sodyum bikarbonat ekliyorum. Ve kahvemi bu suyla yapıyorum. Bu içtiğim kahvelerin asit özelliğini ortadan kaldırıyor. Tadı biraz garip gelebilir ancak alışıyorsunuz.

Saç dökülmesi nedenler ve tedavisi

Kadınlarda Saç Dökülmesi

Kadınlarda saç dökülmesinin ilerleyen yaşlarda erkeklere nazaran daha az olduğu biliniyor. Ancak yukarıda verdiğim annem örneğinde olduğu gibi karbonat kullanımı buna da çözüm. Farkettiğim şey yaş ilerledikçe vücudun asitli gıdaları nötralize etme olayı azalıyor. Yani vücut organları yıprandığı için daha az sodyum bikarbonat üretiyorlar. İşte aslında yaptığımız şey, vücuda destek olmak.

Şampuan

Karbonat kullanımı ile birlikte saç dökülmesi için şampuana da dikkat etmek gerekiyor. Ben bu süreçte Elidorun Onarıcı ve Yeniden Yapılandırıcı şampuanını kullandım.(Turuncu Şişesi var.) Saçlarımla ilgili aldığım sonuçlar pozitif olduğu için size de tavsiye ederim.

Aşırı Saç Dökülmesinin Yaşanması

Aşırı derecede saçınız dökülüyorsa ve 1 ay karbonat kullanımı sonrası hala durmadıysa doktora gitmenizin iyi olacağını düşünüyorum. Aşırı derecede saç dökülmesi başka hastalıkların da belirtisi olabilir. Ve lütfen karbonatla ilgili uyarılar yazımı okuduktan sonra karbonat kullanın.

Originally posted 2022-05-25 22:56:41.