Kan Şekerinin Yükselme Belirtileri Nelerdir?

İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu asıl enerji kaynağı glikoz veya kan şekeridir. Kan şekerinin yüksek olmasındaki en önemli risklerden biri, vücudun alınan şekeri doğru biçimde kullanamıyor olmasıdır.

Kan şekeri yüksekliğinin diğer belirtileri
Heyecan,korku ve streste kan şekeri yüksekliğine neden olabilmektedir. Kan şekeri yüksekliğine dair belirtilerle karşılaşıldığında yapılacak en mantıklı şeye uzman bir doktora başvurmak olacaktır.

Yüksek kan şekeri daha çok diyabet hastalarında ortaya çıkar. Farklı derecelerde belirtileri kendisini gösterir. Günümüzde tıp dünyasında bu durum hafif, orta ve yüksek şiddet olarak ön plana çıkar. Yetişkinler için kan şekeri düzeyi normal koşullar altında desilitre başına 200-350, çocuklarda ise desilitre başına 200-240 miligram arasındaysa kan şekerin belirtileri küçük miktarlarda ortaya çıkar.

Böyle durumlarda kan şekeri yükselmesi belirtileri oluştuğu zaman mutlaka uzman bir doktor kontrolü büyük önem taşımaktadır. Başta diyabet hastaları olmak üzere kan şekeri yükselmesi konusunda bağışıklık sistemi zayıf olan insanlar da buna dikkat etmelidir. Şeker hastalığı belirtileri yazımız da daha fazla detay bulabilirsiniz.

Şeker Yüksekliği ile Ortaya Çıkan Belirtiler

Kan şekerinin yükselme belirtileri

Genel olarak kan şekeri yükselmesi belirtileri farklı aşamalara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Fakat ortak şekilde insanlarda ilk başlarda meydana gelen bazı belirtiler baş gösterir.

– Aşırı açlık durum
– Az bir miktar su alınmasına rağmen çok fazla tuvalete gitme
– Su içme isteksizliği
– Ağız kuruluğu problemi
– Yaralarda yavaş gelişme
– Ağız kuruluğu
– Ketoasidoz

Bu gibi belirtiler az ya da çok seviye eşliğinde ortaya çıktığı zaman, mutlaka uzman bir doktor kontrolünde gerekli tedavi yöntemleri ele alınmalıdır.

Kan Şekeri Yüksekliğinin Ciddiye Alınması Gerekmektedir

Kan şekeri yüksekliği hayati bir risk taşıma etkisini ortaya çıkarmaktadır. Bu yüzden mutlaka kan şekeri yükselmesi belirtileri gün yüzüne çıktığında kontroller yapılmalıdır. Bu konuda gerekli olan ilaçlar var ise düzenli şekilde alınması büyük öneme sahiptir. Ayrıca kan şekerini düşüren bazı yiyecekler ve farklı malzemeler değerlendirilebilmektedir. Bu konuda brokolinin faydaları çoğumuz tarafından bilinir. Ya da diyabete kesin çözüm yazımız da ilginizi çekebilir.

Özellikle kan şekerini düşüren kür tarifi kullanılabilir. Tarif doğru şekilde uygulandığında kan şekeri istenilen düzeye yeniden getirilebilmektedir. Özellikle diyabet hastaları ve bağışıklık sistemi zayıf olan insanlar bu konuya dikkat etmelidir. Belirtiler hafif şekilde ortaya çıktığı zaman ciddiye alınması gerekir.

Hafif, Orta ve Şiddetli Yüksek Kan Şekeri Belirtileri

Kan şekerinin yükselme belirtileri

Hiperglisemi ve hipoglisemi acil durumlarda ilk yardım
Kan şeker yüksekliği ve kan şekeri düşüklüğü durumlarında ilk yardım

Yüksek kan şekeri farklı belirtiler ile kendini gösterir. Öncelik olarak hafif belirtileri ele almak gerekirse;

– Artan susuzluk
– Sık idrara çıkma
– Yorgunluk ve kilo kaybı
– İştah artışı

Orta derece ve yüksek belirtilerde ise;

– Bulanık görme problemi
– Baş dönmesi
– Aşırı susama
– Uyanmakta zorlanma, huzursuzluk ve uyuşukluk
– Karın ağrısı veya kusma ile iştahsızlık
– Özellikle aşırı kan şekeri yükselmesi bilinç kaybı ortaya çıkarmaktadır. Bu tür belirtiler yüksek kan şekerini işaret eder.

Originally posted 2022-06-01 06:13:24.