Yurtdışında Eğitim Almayı Düşünenler İçin 6 Öneri

Ülkemizde birçok öğrenci, genellikle de yüksek lisans veya doktora öğrencileri eğitimlerini yurtdışında gerçekleştirmek istiyorlar. Öğrencilerin bu isteklerinde özellikle dil becerilerini geliştirmek ve eğitim aldıkları konu ya da konularla ilgili farklı açılardan eğitim almak amacı da yatmaktadır. Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin bekledikleri en büyük fırsatların başında ücretsiz yurtdışı eğitim programları gelmektedir. Yurtdışında ücretsiz ya da çok cüzi miktarlarda eğitim veren kurumlar ve üniversiteler mevcuttur.

Yurtdışına çıkarak yabancı dil öğrenmek ya da öğrenilmiş olan yabancı dili geliştirmek birçok öğrenci için en çok istenilen eğitim fırsatlarından biridir. Yabancı dil eğitiminin yurtdışına alınmasının en büyük avantajı orada kalındığı sürece yani 7 gün 24 saat o dil ile beraber yaşamanızdır ve dil öğreniminde eğitimler dışında en önemli nokta öğrenilen dil ile ilgili sürekli pratik ve konuşma egzersizleri yapılmasıdır. Yurtdışında alınacak olan dil eğitimi sayesinde bu egzersiz ve pratikler ister istemez yapılacak ve öğrenilmek ya da geliştirilmek istenilen dil için büyük bir destek ve avantaj unsuru olacaktır.

Yurtdışında Dil Eğitimi Almak

Yurtdışında dil eğitimi almak için birçok alternatif ülke bulunmaktadır. Yurtdışında dil eğitim için en çok tercih edilen dil İngilizce dilidir. Öğrenilmek istenilen dilin anadil olarak konuşulduğu ülkelerde o dil için eğitim almak büyük bir avantaj olacaktır. Öğrenilmek istenilen dili sürekli olarak kullanmayı gerekli kılan yurtdışı dil eğitimleri, yaşanılan ülkede alınacak dersler ya da gidilecek kurslara oranlara 3 ya da4 kadar daha hızlı bir öğrenme süreci sunmaktadır. İlk başta bakıldığında maliyetli gibi gözükse de yurtdışında dil eğitimi almak hem sürenin kısalması hem de öğrencilere sunulan iş imkanları sayesinde çok daha uygun fiyata gelmektedir. Hatta dil öğrenilmeye gidilen bazı ülkelerde sunulan şartlar ile dil öğrenmenin yanında para kazanarak yaşanılan ülkeye dönmek bile mümkündür.

Yurtdışı dil okulları tavsiye ve önerileri almak için birçok eğitimi ve danışma kurumu hizmet vermektedir. Yurtdışında dil eğitimi almak için en güzel yardım ve öneri almak yöntemlerinden bir tanesi de daha önce aynı dili öğrenme amacı ile aynı ülkeye gitmiş olan kişilerin tecrübe deneyimlerinden yararlanmaktır.

Dil öğrenimi için yurtdışı eğitim fiyatları gidilmek istenen ülke ile ve kalınmak istenen süre ile ilgili olarak değişiklik göstermektedir. Yapılan araştırmalar göre dil öğrenimi için en pahalı ülkenin İngiltere (aylık ortalama 3 bin 375 dolar) ve en ucuz ülkenin de Kanada (aylık 2 bin 70 dolar) belirlenmiştir. Bahsi geçen bu ücretler dil eğitimi ve konaklama masraflarını kapsamaktadır.

Yurtdışında eğitim almayı düşünenler için faydalı olacağını düşündüğümüz önerileri sıralamak istedik;

  1. Maliyet

Dil eğitimi hem kendi ülkemizde hem de yurtdışındaki ülkelerde biraz maliyetli bir iştir. Ayırdığınız bütçeye göre uygun eğitimi bulmanız ve çalışma olanaklarını da inceleyerek para kazanma fırsatını da yakalayabileceğiniz bir ülkeyi tercih etmenizde yarar var.

  1. Türk Öğrenci Sayısı

Dil eğitimi almak için tercih edilen okuldaki Türk öğrenci sayısının ve yabancı öğrenci sayısının önceden öğrenilmesinde büyük fayda vardır. Büyük bir çoğunluğu Türk olan bir okulda ya da sınıfta okumak veya başka dile sahip öğrenciler ile karma olarak eğitim almak dil öğrenme sürecinizi uzatacaktır.

  1. Konaklama

Konaklamada öğrenci yurdu, aile yanı ya da öğrenci evleri tercih edilebilir. Aile yanında kalmak hem kültür öğrenme hem de saha sıcak bir ortamda pratik yapmanıza olanak tanıyacaktır.

  1. Ders İçerikleri

Amacınıza uygun ders içerikleri sağlayan dil okulu tercih etmeniz şüphesiz ki faydanıza olacaktır.

  1. Öğrenci Sayısı

Sınıflarda bulunan öğrenci sayısının da önceden öğrenilmesi gerekliliği verilecek en önemli tavsiyelerden biridir. Ortalama olarak 15 kişilik sınıfların olduğu dil okulları bulunmaktadır, en ideal sınıf 8 – 10 kişilik öğrencilerden oluşan sınıftır.

  1. Eğitim Alınan Okulun Akreditasyonu

En önemli ve en dikkat edilmesi gereken özelliklerin başında dil öğrenilecek olan okulun akreditasyonu gelmektedir. Akreditasyon veren kurumlar tarafından teftiş edilen ve belirli standartlara sahip dil okulları arasından tercih etmenizde büyük yarar vardır. Aynı zamanda eğitim aldığınız okulun hangi okul ya da kurumlar tarafından tanınıp tanınmadığı da önemlidir.

Originally posted 2022-06-02 10:43:06.