Google Drive’a Fotoğraf Yedekleme Nasıl Yapılır?

Google Drive’a Fotoğraf Yedekleme Nasıl Yapılır?

Teknoloji hız kesmeden gelişmeye devam etmekte. Uzun süreden beri popülaritesini koruyan dokunmatik telefonlarda da durum bu şekilde. Her geçen gün birbirinden farklı yenilikler eklenmekte. Hız kesmeden gelişmeye devam eden bu teknoloji sayesinde artık resimler, videolar veya çeşitli dosyalar internet platformunun içinde depolanabilmektedir. Geçmiş zamanlarda kullanılan flash bellekler, disketler artık tarihin tozlu sayfalarında kalmıştır.

Android telefonlarda ise herhangi bir silinmeye, telefon bozulmasına karşın fotoğraflar internet platformunda depolanabilmektedir. Google Drive üzerinden fotoğraf yedeklemek mümkün olmaktadır. Öncelikli olarak Android telefona Google Fotoğraflar uygulaması yüklenmelidir. Google Fotoğraflar yedekleme işlemlerinde oldukça pratik olmaktadır. Fotoğraflar uygulaması açıldıktan sonra sol üst kısımda yer alan 3 çizgiye basılmalıdır. Daha sonra ise ‘Ayarlar’ kısmına girilmelidir. Bu kısımda ise ‘Yedekle ve senkronize et’ kısmından fotoğraf yedekleme işlemi açılmalıdır. Her yeni çekilen, gelen fotoğraflar otomatik olarak yedeklenmektedir. Ayrıca Google Fotoğraflar üzerinden 100 MB boyutunu aşan fotoğraflar otomatik olarak yedeklenmemektedir.

Telefonumu Değiştirdim. Yedeklenen Fotoğrafları Nasıl Görebilirim?

Yedeklenen fotoğraflara ise ulaşmak oldukça kolay olmaktadır. Telefonunuzu değiştirmiş bile olsanız üzülmeyin. Fotoğraflarınız yedeklenerek, güvenli bir şekilde depolanmaktadır. Telefon değişikliğinde veya fabrika ayarlarına döndüğünde fotoğraflara ulaşmak oldukça kolay olmaktadır. Öncelikli olarak telefondan fotoğrafların yedeklendiği Gmail adresi açılmalıdır. Daha sonrasında ise Fotoğraflar uygulaması açılmalıdır. Bu kısımda yedeklenen bütün fotoğraf ve videolara ulaşılabilmektedir.

Yedeklenen Fotoğrafları Geri Yükleme

Yedeklenen fotoğrafları geri yükleme çok kolay olmaktadır. Öncelikli olarak Google Fotoğraflar uygulaması açılmalıdır. Senkronize etme işlemi yapıldıktan sonra fotoğraflar telefona geri yüklenmektedir. Bunun yerine direkt Fotoğraflar içerisinden istenilen görsellere ulaşılabilmektedir.

Google Drive Üzerinden Fotoğraf Nasıl Yedeklenir?

Google Drive sayesinde internet platformunda birçok dosya yedeklenebilmektedir. Bunun içerisinde fotoğraflar, videolar, çeşitli dokümanlar yer almaktadır. Google Drive üzerinden 15 GB ücretsiz depolama alanına sahip olunabilmektedir. Ek olarak depolamaya ihtiyacı olanların ise satın almaları gerekmektedir. Google Drive üzerinden fotoğraf yedeklemek isteyenler ise telefonlarının tarayıcılarından yapabilecekleri gibi bilgisayardan da yapılabilmektedir. Google Drive fotoğraf yedekleme işlemin yapmak için öncelikli olarak tarayıcı üzerinden Gmail açılmalıdır. Daha sonra sağ üst kısımda yer alan bölmeden ‘Fotoğraflar’ seçilmelidir. Bu kısım üzerinden fotoğraflar yedeklenmektedir.

Bilgisayardan Yedeklenen Fotoğraflara Ulaşmak

Telefon veya bilgisayar üzerinden yedeklenen fotoğraflara istenilen her yerden ulaşılabilmektedir. İhtiyacınız olan tek şey ise Gmail adresiniz ve şifreniz.  Yedeklenen fotoğraflara bilgisayar üzerinden ulaşmak isteyenlerin ise öncelikli olarak bilgisayar tarayıcılarından mail adreslerini açmaları gerekmektedir. Mail adresi açıldıktan sonra sağ üst kısımda yer alan hesap kısmından ‘Fotoğraflar’ seçeneğine basılmalıdır. Bu kısımdan yedeklenen fotoğraflara ulaşmak mümkün olmaktadır. Ayrıca bilgisayara da fotoğraflar yüklenebilmektedir.

Yedeklenen Fotoğraflar Nasıl Silinir?

Birçok kişi yedeklenen fotoğrafları nasıl sileceklerini bilememektedirler. Yedeklenen fotoğrafları silmek oldukça kolaydır. Bilgisayar veya telefon üzerinden yedeklenen fotoğraflar silinmektedir. Yedeklenen fotoğrafların silinmesi halinde tekrardan geri yüklenmesi mümkün olmamaktadır. Bu sebepten dolayı silinmeden önce bir kez daha düşünülmelidir. Yedeklenen fotoğraflar bilgisayardan silinebileceği gibi bilgisayardan da silinebilmektedir. Yedeklenen fotoğrafları silmek için bilgisayardan gmail hesabı açılarak ‘Fotoğraflarım’ kısmı açılmalıdır. Bu bölmeden fotoğraf silme işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Telefondan silmek için ise öncelikli olarak Fotoğraflarım uygulaması açılmalıdır. Bu kısımdan silme işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Yedeklenen Fotoğraflarımı Kimler Görebilir?

Yedeklenen fotoğraflar Google güvencesi altında korunmaktadır. 3. şahıs kişiler hiçbir şekilde yedeklenen fotoğrafları görememektedir. Sadece mail adresiniz ve şifrenizi bilenler ulaşabilmektedir. Ayrıca Fotoğraflar üzerinden bazı albümlerinizi veya fotoğraflarınızı arkadaşlarınız ile paylaşıma açabilirsiniz. Bu durumda da sadece arkadaşlarınız paylaştığınız fotoğrafları görebilmektedirler.

Originally posted 2022-06-02 16:23:34.