Yüksek Tansiyon Nasıl Düşürülür?

Yüksek tansiyon nasıl hızla düşürülür, bizlerden saklanan bilgiler neler? Eğer tansiyon hastası iseniz, öncelikle bir kardiyoloji uzmanına gözükmeniz en doğru sonucu almanıza yardımcı olacaktır. Bu yazımız da ise hem anlık tansiyon düşürmek için neler yapılacağını hem de tüketilmesi ile tansiyonu düşüren doktorlar tarafından onay almış yöntemler ve yiyecekler üstünde duracağız. Ayrıca bir de bizlerle hiç paylaşılmayan çok basit bir çözümden bahsedeceğiz.

Yaşadığımız ülke stresi yüksek, sıkıntıları fazla olduğu için stresimizi artırmaktadır. Bu stres insanların bünyesinde tansiyon olarak kendini göstermektedir. Sadece stres değil ülkemizin yeme alışkanlıkları da kolestrolü yüksek gıdalar tükettiğimiz için vücudumuzda tansiyonu tetikleyecek başka bir etkendir. Bu noktada kolesterol yalanı yazımızda ki Telgraf gazetesinin bilim adamlarca yazılmış haberi ilginizi çekebilir.

Hep tansiyonumuzu tetikleyen konular üstünde durduk. Şimdi Tansiyon çıkmasına ne iyi gelir, Tansiyon yükselince ne yapılır, Tansiyon yükselmesinde yapılması gerekenler nelerdir. Bu konular üstünde teker teker duracağız.

Tansiyon çıkmasına ne iyi gelir? Yüksek tansiyon nasıl hızlı bir şekilde düşürülür?

Bol su içmeniz ve ağzınıza bir miktar tuzsuz domates salçası alıp, yatağa uzanmanız çok kısa sürede tansiyonunuzu düşürecektir. Domates salçası da nereden çıktı diyebilirsiniz ama tansiyon ilaçlarının içindekilere baktığınızda dediğimi anlayabilirsiniz. Ağrı kesiciler ve tansiyon ilaçlarının neredeyse tamamı potasyumdan oluşur. Ve domates salçası, sarımsak, pul biber gibi yiyecekler fazlasıyla potasyum içerir. Tabi bu kadar basit bir bilginin bizlerle şimdiye kadar paylaşılmaması sıkıntılı bir durum.

Tansiyonunuz çıktığı anda size iyi gelecek bir başka çözüm yolun limondur. Direk limonun suyunu veya az su ile karıştırarak içmek tansiyonunuzun düşmesine en hızlı çözüm yoludur. Bunun dışında ayakta iseniz uzanıp ayaklarınızı yukarı kaldırarak yatmanız tansiyonunuzun düşmesine çok yardımı olacaktır. Bu yatma sırasında su tüketip, tuvelete çıkmanız tansiyonunuzun düşmesine yardıma olacaktır. Çünkü tansiyonu en büyük tetikleyen yer vücudumuzdaki böbrek üstü bezleridir. Bu yüzden tuvalete çıkmanız tansiyonunuzun düşmesine faydası olacakdır.

Tansiyon yükselince ne yapılır? Yüksek tansiyon nasıl indirilir?

Öncelikle en yakın bir eczane de tansiyonunuzu ölçtürün. Eğer yakınınızda eczane yok ve tansiyonunuzu ölçtürebileceğiniz başka bir yok ise, başlıca belirtiler var tansiyonunuzun yükseldiğinin göstergesidir. Başınız dönüyor, ya da gözünüzün önünde uçan noktalar görüyorsanız, başınıza aniden yüksek basınçlı bir ağrı girmiş ise bunlar tansiyonunuzun yükseldiğinin belirtisidir. Bunlardan birini hissetiyseniz yaptığınız işi bırakın hemen uzanının çevrenizdekilerden destek isteyin. Daha önceden de belirtiğimiz gibi hemen bir limon suyu veya limonu yiyerek tansiyonunuzun dengeye gelmesini sağlayabilirsiniz.

Tansiyonunuzu gün içinde dengede tutacak başka yemeklerde mevcuttur. Özellikle tansiyonla ilgili sıkıntınız varsa uzak durmanız gereken bir numaralı yiyecek tuz ve tuzlu yiyeceklerdir. Tansiyonunuzun dengeli olarak devam etmesini sağlamak istiyorsanız. Tüketmeniz gereken bir numralı yiyecek sarımsaktır. Sürekli sarımsak tüketmek, tansiyonunuzu dengede tutmaya çok ama çok faydası olacaktır.

Tansiyon Yükselmesinde Yapılması Gerekenler – Yüksek Tansiyon ve Şoklama

Bu hepimiz için çok ama çok önemlidir. Bunları hayatımızın rutini haline getirmemiz hem kendi sağlığımız, hemde yanımızda anlıktansiyon rahatsızlığı geçirenler için inanılmaz derece de faydası olacaktır.

Tansiyon düşürmenin diğer bir yoluda soğuk duş almaktır. Soğuk duş sinirleri uyardığı için tansiyonunuzun düşmesinde çok faydalı olacaktır. Ama bu soğuk duş her yaş için ugun olmayan bir tedavi yöntemi değildir.

Tansiyonun aniden yükselmesinin vücut da sağlıksal büyük problemlere neden bir andan inme olabilir. Beynin emboli atarakvücuttabir noktadaki beyin fonksiyonlarının kaybedilmesine neden olabilir.

Yüksek tansiyon nasıl düşürülür?
Yüksek tansiyon nasıl düşürülür?

Yaş ilerledikçe yüksek tansiyon hastalığına yakalanma ihtimali artmaktadır . Tansiyon stres ile oluşabilmesinin dışında aileden genetik bir miras olarakta bir sonraki nesille aktarılmaktadır. Bu yüzden bütün insanlar gerek kalıtsal olarak, gerekse stresten ve yüksek kolestollü yemeklerden dolayı bu hastalığın pençesine düşmektedir. Çevremizde en fazla olarak görülen hastalık haline gelmiştir. Yüksek tansiyondan kurtulmak ve onunla yaşamaya alışmak için verdiğimiz bilgileri bir baş ucu bilgisi olarak tutmanızı hatta anlık müdaheleler ve normal yaşamınızda tansiyonunuza faydası olna anlatığımız sarımsak gibi yemekleri sürekli tüketiğiniz bir hale getirmenizi şiddet ile öneririz.İleri yaşlarda vücutaki damarlar da basıçtan dolayı yıpranmalar çoğalacağı için tansiyon daha fazla hissedilir hale gelmektedir. Önlemleri ne kadar önce almak siz ve sizi sevenler için faydalı olacaktır.

Magnezyum vücuttaki sodyum potasyum oranının dengellenmesinde çok fazla önemlidir. Bu yüzden magnezyumun faydaları yazımızı okuyabilir ya da tüm hastalıklara kesin çözüm isimli yazımızı okuyarak, tansiyon illetinden sonsuza kadar kurtulabilirsiniz.

Originally posted 2022-06-17 03:47:14.