2018 Yılının En Çok Satan Arabaları

En Çok Satan Arabalar Hangileri?

Bugünkü başlığımız dünyada ve Türkiye’de en çok satan arabalar 2019 yılının başında olduğumuz bugünlerde 2018 yılında Dünya’da ve ülkemizde otomobil dünyasında neler yaşanmış, en çok hangi markalar satılmış, hangi markaların satış grafiklerinde artış varken, hangi markalarım satış grafiklerinde düşüş yaşanmış her beraber bir göz atalım isterseniz. Geçen seneye göre %3.6 oranında bir büyümeye sahip olan otomobil pazarından en çok satan otomobil gerçekten büyük bir sürpriz yarattı. 2018 yılında dünya genelinde 44 milyon adet araç satışı gerçekleştirildi. Araba kullanmayı yeni öğreniyorsanız, Araba kullanmayı öğrenmek üzerine tavsiyeler içeren direksiyon dersi yazımıza göz gezdirmenizi tavsiye ederim.

2018 Yılı Dünya Genelinde En Çok Satılan Araçlar

1. Ford F-150 – Dünyada en çok satan arabalar

2018 yılında dünyada en çok satılan araba markası 542.827 ( %3 artış) adetle dünyaca ünlü bir marka olan Ford’un F-150 modeli oldu. Otomobil ya da pickup model araçlara meraklı olanlar tarafından iyi bilinen bir model olan Ford F-150 ülkemizde satışı olmayan bir pickup modeli.

2.Toyota Corolla – Dünyada en çok satan arabalar

2018 yılında en çok satılan ikinci araba markası ise Japon otomotiv devi olan Toyota’nın Corolla modeli. Toyota’nın dünya çapında en sevilen modeli olan Corolla 2018 yılında 478.122 (%1 artış) adet satışla ikinci en çok tercih edilen otomobil olarak listemizde yerini alıyor.

Dünyada en çok satan arabalar

3. Volkswagen Golf – Dünyada en çok satan arabalar

İlk üretiminin üzerinden seneler geçmesine rağmen kemikleşmiş ve sağlam bir müşteri kitlesine sahip olan Volkswagen 2018 yılında en çok satan 3. otomobil olarak Golf modeli ile listemize giriyor. 431.836 (%1 artış) adet satış rakamına ulaşan Volkswagen Golf ülkemizde de hatırı sayılır satış rakamlarına ulaşmış durumda.

4.Honda Civic

Listemizin dördüncü sırasında yine bir Japon otomobil devi ile karşılaşıyoruz. Honda Civic 412.664 (%6 büyüme) adet satış ile listemize girmiş durumda.

5.Toyota RAV4

Beşinci sıraya geldiğimizde yine bir Toyota modeli ile karşılaşıyoruz. Toyota RAV4 395.816 (%7 büyüme) adet satış adedi ile listemizde beşinci sırada yer alıyor. 2018 yılında dünyada en çok satılan otomobil markası Ford olarak listenin birinci sırasında yerini almış durumda. Peki otomobil satış rakamları açısından ülkemizde göz atacak olursak

Türkiye’de en çok satılan araba markası ve modelleri hangileri?

Renault Megane Sedan – Türkiye’de en çok satan arabalar

Ülkemizde en çok satan otomobil markası bir Fransız devi olan Renault olarak karşımıza çıkıyor. 18.406 adet satış adedi ile Megane modeli ile listemizde birinci sıraya yerleşiyor Renault.

Fiat Egea Sedan

Ünlü İtalyan markası Fiat ise Egea sedan modeli ile 16.898 adet satış ile listemizin ikinci sırasında yer alıyor. Herkesin bildiği üzere Fiat ülkemizde çok tercih edilen ve yedek parça ve servis ağı bakımından zengin bir marka.

Renault Clio

Listemizde üçüncü sırada yine Fransız devi Renault ile karşılaşıyoruz. 14.856 adet satış rakamı ile markanın en küçük ve en yaramaz çocuğu Renault Clio Türkiye’de en çok satan otomobil markaları arasında üçüncülüğü elde ediyor.

Volkswagen Passat

Alman otomobil firması Volkswagen Dünya sıralamasında en çok satan otomobiller listesine girdiği gibi ülkemizde de en çok satan otomobil markaları arasına girmiş durumda. 11.337 adet satış ile Volkswagen’in en sevilen modellerinden biri olan Passat ülkemizde en çok satılan otomobiller listesinde dördüncü sırada yer alıyor.

Honda Civic Sedan

11.062 adet satış rakamı ile Türkiye’de en çok satılan otomobiller arasında beşinci sırada yer alan Honda Civic hem Dünya’da hem de ülkemizde en çok satılan beş otomobil markası içinde yerini alıyor.

Listenin geri kalanına göz attığımızda ise, Toyota Corolla 10.820 adet, Hyundai İ 20 7 bin 985 adet, Nisaan Qashqai 7 bin 669 adet, Ford Focus 7 bin 242 adet, Peugeot 301 7 bin 159 adet, Dacia Duster 6 bin 937 adet satış rakamına ulaşmış durumda.

2018 yılı model araba almanız, 2019 yılı model araba almanızdan fiyat olarak çok avantajlıdır. Aracınızı alacağınız en uygun zamanı öğrenmek için araba ne zaman alınır yazımıza bakabilirsiniz. Siz siz olun, iyi bir şekilde araç kullanmayı öğrenmeden sıfır araba almayın. Tavsiyem iyice araba kullanmayı öğrenene kadar ikinci el ucuz bir araba almanız. Böylece ufak kazalarda içiniz içinizi yemez. Binlerce lira verdikten sonra, aman arabamın burası çizildi şurası çizildi gibi gereksiz gerginliklerden uzak kalırsınız. Araba kullanmayı işi bir şekilde öğrenmek için özel direksiyon dersi hocalarından ya da sürücü kurslarından yararlanabilirsiniz.

Originally posted 2022-05-29 23:08:38.