Kalıcı Dövmeler Nasıl Sildirilir?
Dövme silme nasl yapılır bugünkü ana konumuz.Dövme , yapması kolay gibi görünen ancak dövmenin kalıcı olması nedeniyle yapmak için insanı uzun uzun düşündüren bir şeydir. Dövme yapacak kişiye sağlam araştırmalar yaparak gidilir. En sonunda kişi karşındakine güvenirse yaptırmaya karar verir. Ancak sildirmenin daha uzun süren,daha çok acı veren ve daha masraflı bir durum olduğu unutulmamalıdır. Hele ki; silme işlemini dövmeyi beğenmediğiniz, hayalinizdeki gibi olmadığını düşündüğünüz için sildiriyorsanız bu daha da üzücüdür. Bu nedenle başlangıçta, en başta hayal ettiğiniz figürleri yapabilecek profesyonel bir dövme ustasına gitmeniz daha kritik bir önem taşır.
Kalıcı dövme çıkarma yöntemleri yine kişiye ve isteğe göre değişmektedir. Aşağıda kim tarafından ve nasıl sildireceğinize dair başlıkları detaylı olarak görebilirsiniz. Öncelikle belirtmeliyim ki hiçbir yöntem dövmenizi tam olarak silmeyi garantilemez. Ayrıca, cildinizin üzerinde yapılan işlem cildinizde leke bırakabilir. Öncelikle konusunda uzman biriyle bu işlemi yapmanızı tavsiye ederiz.
Dövme Silme Kremi
Evde dövme nasıl silinir ? Bu sorunun öncelikli cevabı kremlerdir. Kalıcı dövme silme kremleri olarak tanıtılan ve resimlerle de kremin gücünü gösteren ilanları internette sıklıkla görebilirsiniz. Çok renkli ve büyük olmayan dövmelerde kullanılabilir. Kişi içinde yazılan talimatlara uyarak, bu kremi kullanabilir. Ancak bu kremlerin etkisi ne yazık ki anlatıldığı kadar olmayabilir. Düzenli kullanımda dövmenin solacağını iddia ederler ancak bunun için derinin altından mürekkebe ulaşıp onu nüfuz etmesi ve yok etmesi gerekmektedir. Bu denli etkili olması için cilt dokusuna hasar verip yaralanmaya yol açarak bunu yapması gerekir.
TCA maddesi ile Sildirme
TCA içerisinde yoğun asit içeren bir maddedir. TCA’nın içerisindeki asit miktarı (%50 ‘yi geçmemesi önerilmektedir) ve vücutta asitin bekletilme süresi de önemlidir. %50 oranında asit içeren bir maddeyi cildinize süreceğiniz için talimatlara uygun şekilde yapmanız ve profesyonel bir destek almanız önemlidir. Önce dövmenin olduğu bölge temizlenir. Dezenfekte edici mendiller kullanılabilir. Kulak pamuğu yardımı ile TCA’yı dövme olan bölgeye sürüp 1 dakika sonra bol suyla yıkanır. Yıkamak için önceden kaynatılmış soğutulmuş su kullanabilirsiniz. Daha sonra yara iyileştirici Bepanthene krem kullanılır. Ciltte leke kalmaması için küçük miktarlarda ve ayda 1 kere uygulanabilir.
Lazer ile Dövme Silme Dövme Sildirme
Lazer işlemi, dövmenin yeri, büyüklüğü, kalitesi, renk oranı gibi kriterlere göre seans sayısı değişeceği için fiyatı da buna göre değişmektedir. Koyu renkli dövmeler daha kolay silinirken açık renklerde silinmesi zorlaşır. Koyu renkli dövmeler ışığı içinde hapsedebildiği için lazerle en kolay sonuç alınan dövmelerdir. Dövme ince derili, kanlı bir bölge olan yüz ve boyun bölgesinde ise tedaviden sonra iyileşme daha hızlı olur. Lazer için kullanılan aletler ; Q-switched Ruby, Alexandrite, Nd:YAG, lazer cihazlarıyla gerçekleştirilir. Açık renkli ciltlerde çok daha kısa sürede etkili olmaktadır. Ayrıca dövme ne kadar eski ise silmek o kadar daha kolaydır. Lazerle dövme sildirme işlemi sonrasında bir yara oluşur. Bu yara 3 gün sonra bir kabuğa dönüşmektedir. Bu kabuk ortalama 15 gün sonra tamamen dökülmektedir. Yeniden aynı bölgeye dövme lazer seansı uygulanması içinde bu bölgede yara iyileşmesinin bitmesi gerekmektedir.
Ameliyat olarak dövme silme, dövme sildirme
Dövmenin olduğu derinin kesilerek çıkarılması ve çevresindeki derinin dikilmesi veya bir başka bölgeden alınan derinin dövme çıkartılan bölgeye eklenmesi ile olur. Doktorunuz ile görüşerek kararı verebilirsiniz.
Dermabrazyon ile dövme sildirme
Dövmenin bulunduğu bölgenin kazınması anlamına gelmektedir. Oldukça acılı bir yöntemdir, mutlaka bir hekim tarafından uygulanmalıdır. Doktorunuz ile görüşerek kararı verebilirsiniz.
İnternette doğal yollarla dövme nasıl silinir başlığı altında domates suyu, tuz ruhu gibi çok farklı seçeneklerin de olduğu yöntemlerin önerildiğini görüyoruz. Ancak kesinlikle bunları evde denemeyiniz. Dövme sildirme işlemi için mutlaka doktorunuz ile görüşüp karar vermelisiniz.
Originally posted 2022-06-03 03:21:53.