Şeker yükselirse ne olur?
Yazıya başlamadan belirtmem gereken bir şey var. Bu yazının sonunda şeker hastalığının çözümü(aslında bizlere göre kesin çözüm) ile ilgili çok önemli olduğunu düşündüğüm bir bilgi paylaşacağım.
Şeker yükselirse ne olur? Şeker yükselince neler yaşarız?
Vücutta dolaşan kanda glikoz miktarı arttığı zaman şeker yükselmektedir. Pankreasın görevini yapamaması durumunda meydana gelen şeker hastalığı, birçok soruna neden olabilir.Normal yani olması gereken kan şekeri değerleri 60 mg/dl ile 140 mg/dl arasında değişmektedir. Şeker yükselince neler yaşanacağını ve ne tür rahatsızlıklarla karşılacağımızı anlatmadan önce şeker hastalığının nedenleri ve belirtileri konusunda kısa bilgi vermek istiyorum.
Şeker Hastalığının Nedenleri Nedir?
Şeker hastalığı birçok kişinin yaşamış olduğu önemli rahatsızlıklardan birisidir. Şeker hastalığının en büyük nedeni dengesiz beslenme ve yetersiz alınan minerallerdir. (SAKLANAN GERÇEKLER) Ayrıca hazır gıdalardaki katkı maddeleri de şeker hastalığının ilerlemesine sebep verir. Şeker hastalığına bağlı belirtilerin görülmesi ile birlikte mutlaka tedavi görülmeli ve bir takım tahlil ve tetkikler yapılarak tedavi yöntemleri belirlenmelidir. Birçok kişi şeker hastalığının nedenleri konusunda tam olarak bilgi sahibi olmadıklarından bu hastalığın geçici bir rahatsızlık olduğunu düşünebiliyor.
Şeker hastalığının en önemli belirtisi kişinin aç kalması durumunda yaşamış olduğu titreme nöbetleridir. Bu genellikle aç kalınmasına bağlı olarak kandaki şeker oranının düşmesi nedeni ile ortaya çıkan bir tepkimedir. Aynı zamanda kandaki şeker oranının yüksek olmasına bağlı olarak da baş ağrısı ve halsizlik belirtileri görülüyor. Böyle bir durumda görülen baş ağrısı oldukça şiddetli olduğundan kişiyi yatağa hapsedecek şekilde gelişebiliyor.
Şeker Hastalığının Diğer Belirtileri
Şeker hastalığının belirtileri oldukça fazla olmasından dolayı bu belirtilerin bilinmesi olası bir belirti durumunda ihmal edilmemesini sağlaması açısından oldukça önemlidir. Bazı kişilerde ağız kuruluğu ve terleme gibi belirtiler görülebiliyor. Bu belirtiler şeker hastalığının belirgin belirtileridir. Bu hastalığa bağlı olarak ileri bir belirti şekli ise vücutta meydana gelen morluk ve yaralar gösterilebilir.
Şeker hastalığı aynı zamanda dişleri de olumsuz yönde etkileyerek dişlerin olduğundan daha erken çürümesine neden olabiliyor. Ani diş çürümeleri durumunda şeker hastalığından şüphelenerek doktora mutlaka başvurulması gerekiyor. Hastane ortamında yapılacak olan bir takım tahliller ile şeker hastalığı çok kolay bir şekilde teşhis edilerek tedavi yöntemlerine hızlı bir şekilde başlanıyor.
Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, ülkemizde yaygın görülen rahatsızlıklardan birisidir. İnsan metabolizmasında pankreasın insülin adı verilen hormonu salgılaması ile birlikte bu hormon kandaki şeker oranını dengeliyor. Ancak birçok kişide pankreas bezlerinin insülin salgılamaması nedeni ile şeker hastalığı adı verilen rahatsızlık baş gösteriyor. Son yıllarda sıklıkla görülen şeker hastalığı belirtileri hemen hemen benzer özellikler gösteriyor.
Şeker hastalığının en belirgin belirtisi açlık durumunda titreme nöbetlerinin görülmesidir. Bu titreme nöbetleri küçük çaplı olabildiği gibi büyük çaplı da olabiliyor. Böyle bir durumda kişilerin bir şeyler yemesi ile birlikte kandaki şeker oranı normal seviyeye gelerek kişiler titreme nöbetlerinden kurtulabiliyorlar. Şeker hastalığının bir başka önemli belirtisi de ağız kuruluğudur. Suya ihtiyaç duyulmamasına rağmen ağız kuruluğu durumunun yaşanması şeker hastalığının belirtileri arasında yer alıyor.
Sık idrara çıkma, ağız kuruluğu, çok su içme, açlık hissi, cilt yaralarının geç iyileşmesi, kuru ve kaşıntılı bir cilt, sık sık enfeksiyon gelişmesi, ellerde ve ayaklarda hissizlik veya uyuşma ve karıncalanma şeker hastalığı belirtileri arasındadır diyebiliriz.
İleri Şeker Hastalığı Belirtileri
Şeker hastalığı teşhisi konmasına rağmen kişilerin tedavilerini aksatması ya da hiçbir şekilde tıbbi bir müdahalede bulunulmaması durumunda şeker hastalığının vücutta oluşturduğu birtakım tahribatlar söz konusudur. Bunların başında bacaklarda ve vücudun birtakım bölgelerinde şeker hastalığına bağlı olarak gelişen yaralardır. Bu ilerlemiş şeker hastalığının belirtileri arasında görülen bir durumdur.
Tedavi edilmemesi durumunda özellikle ayaklarda meydana gelen yaralar zamanla kangrene çevirerek ayakların kesilmesi gibi telafisi mümkün olmayan durumların yaşanmasına neden olunabiliyor.
Şeker hastalığı belirtilerini yaşayanların zaman kaybetmeden doktora başvurmaları ve gerekli tedaviye başlamaları gerekiyor.
Prediyabet Nedir?
Prediyabet, gizli şeker olarak bilinen bir hastalıktır. Şeker oranının 100 mg- 126 mg arasında çıkması, prediyabetin belirtisidir. Gizli şeker hastaları, direkt tip 2 geçiş evresi yaşanabilmektedir. Damar sağlığı yüksek risk grubundaki prediyabet hastaları, gerekli tetkikleri yaptırmalıdır. Diğer şeker hastalığı gibi önemli bir hastalıktır. Ayrıca kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski de bu hastalar için geçerlidir.
Bu hastalığın erken teşhis edilmesi durumunda tedavisi mümkündür. Uzman nezaretinde gerçekleşen diyet ve spor egzersizleriyle bu hastalığın etkisi minimuma düşürülebilir. Tip 2’ye geçiş gecikebilir. Bazı hastalarda erken teşhisle prediyabet hastalığının tedavisi gerçekleşmiştir. Dolayısıyla uzman bir doktor tarafından yapılacak diyabet testi sayesinde şeker hastalığı teşhisi fazlasıyla önemlidir.
Prediyabet (Gizli Şeker) Belirtileri
1- Ense, baş ve boyunda terleme,
2- El ve ayakta, uyuşma, karıncalanma ve yanma,
3- Sık sık idrara çıkma,
4- Çok su içmek ve çok susamak,
5- Sabahları güçlükle uyanmak,
6- Gün boyu sürekli yorgun olmak,
7- Aniden sinirlenmek, duygusallık ve depresif hallerin artması,
8- Bulanık görme durumu,
9- Şekerin düşmesi,
10- Gebelikte kan şekeri problemleri,
11- Tatlı krizine yakalanmak ve çok tatlı yemek,
12- Sık sık acıkmak,
13- Kilo verme problemi yaşamak.
Gizli Şekerin Nedenleri?
Hormonal dengesizlikler ve dengesiz beslenme, en önemli nedenidir. Tıp, bu hastalığın nedenini tam olarak teşhis edememiştir. İnsülinin yeterince salgılanmaması, bu hastalığın en önemli nedenidir. Stres ve psikolojik rahatsızlıklar, prediyabetin en önemli nedenleri arasındadır. Bu kategoride genetik özellikler de etkilidir. Erken teşhis prediyabette oldukça önemlidir.
Halsizlik ve Baş Ağrısı Şeker Hastalığının Belirtisi midir?
Halsizlik ve baş ağrısı birçok hastalığın ortak belirtilerinden birisidir. Bu hastalıkların başında da şeker hastalığı geliyor. Kandaki şeker oranı yükseldiğinde kişilerde gözle görülür bir halsizlik ve dayanılmaz baş ağrıları görülebiliyor. Kendisinde şeker hastalığı olduğunu bilmeyen ve belirtiler nedeni ile doktora giderek şeker hastalığı teşhisi konmamış kişilerin, bu tür belirtiler karşısında tekrar başka bir doktora başvurmaları gerekiyor.
Yapılacak geniş kapsamlı kan tahlilleri ile belirtilerin şeker hastalığına bağlı olup olmadığı tespit ediliyor. İleri derecede şeker hastalığı varsa insülin kullanımı öneriliyor. Ancak hastalık henüz ilerlemediyse şeker hastalığının etkilerini hafifletmeye harayan haplar kullanılıyor. Ama ısrarla ilaç kullanımının çözüm getirmediğini de burada belirtmem gerekiyor.
Ayrıca çok önemli bir bilgi paylaşacağım. Şeker hastalığınızın olup olmadığıyla ilgili kan tahlillerinden en az 3 gün önce çikolata,meyve gibi fazla şeker içeren gıdalardan uzak durmalısınız. Her ne kadar laboratuvarlar ve doktorlar testlerden önce gece 24’ten sonra yemeyi bırakın deseler de bunun yanlış bir bilgi olduğunu düşünüyorum ve defalarca kan şekeri testlerimde teyit ettim. Şeker hastası olmasanız dahi bir gün önce fazlasıyla şeker içeren 1 kilo üzüm yiyip kan şekerinizi ölçtürürseniz dediğimi anlarsınız. Tabi bunlar benim düşüncelerim ve bu düşüncelerin denemesi bedava.
Şeker Hastaları Ne Yememeli?
Şeker hastalığı diğer adıyla diyabet, pankreasın insülin üretmemesinden kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Kandaki şekerin yükselmesiyle ortaya çıkar. Diyabet hastaları her zaman için diyet yapması gerekir. Şekeri yükselten gıdalardan uzak durması gerekir. Şeker hastaları ne yememeli? Şeker hastaları için sakıncalı olan yiyecekler şunlardır:
1- Beyaz Ekmek
Kilo yapan ve fırınlarımızda bolca bulunan beyaz ekmek, diyabet hastaları için birinci derecede kaçınılması gereken gıda türüdür.
2- Kahvaltılık Gevrek
Tahıl içerikli olmasına rağmen tatlandırıcı ve şekerler gevreği sakıncalı hale getirmiştir. Gevrek aslında tahıl içeriklidir ve bu nedenle şeker hastaları için faydalıdır. Ancak katkı maddeleri şeker hastaları için tehdit oluşturmaktadır.
3- Yağlı Etler
Yağlı etler ve tavuk etleri de tüketilmesi sakıncalı gıdalardır. Şeker hastaları haşlama tüketmelidir. Ayrıca tavuk etinin de derisi alınmış olmalıdır.
4- Gazlı İçecekler
Özellikle kola türü, şeker hastaları için büyük tehlikedir. Şeker oranı çok yüksektir. Bütün gazlı içeceklerde şeker oranı haddinden fazladır. Kola, sağlıklı insanlar için de zararlıdır.
5- Yapay Meyve Suları
Renklendirici ve tatlandırıcı kullanılan hazır meyve suları, diyabet hastaları için ciddi tehdit oluşturmaktadır.
Diyabetliler Ramazan’da Beslenmeye Dikkat Etmeli
Ramazan ayında sahurda kahvaltı yapılmalıdır. Ağır yiyecek, tatlılar ve kızarmış etler, şeker hastaları için tehlike arz etmektedir. Tuzlu, yağlı ve şekerli ürünlerden uzak durmak gerekir. Bol bol yeşillik tüketilmelidir. Doktor nezaretinde belirleyeceğiniz bir diyet, Ramazan ayını rahat geçirmenizi sağlayacaktır.
Şeker Hastalığına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?
Şeker Hastaları için özel diyet seçenekleri, kan şekerinin dengelenmesi için önemli bir konudur. Diyabet hastaları için faydalı olan bitkiler de düzenli olarak tüketilmelidir. Şeker hastalığına iyi gelen bitkiler şunlardır:
* Sarımsak Doğal Antibiyotik: Antibiyotik özelliğine sahip sarımsak, birinci sınıf özel bir bitkidir. Diyabetliler için de sarımsak mükemmel bir dengeleyicidir. Karaciğerin dostu sarımsak, kanı temizleme özelliğine sahiptir. Günde üç diş sarımsak, insülin miktarını artırır.
* Süt Kan Şekerini Düşürür: Şeker hastaları günde bir bardak süt içmelidir. Kandaki şekeri oranını düşüren süt, şekersiz içilmelidir.
* Enginar Kandaki Şekeri Dengeler: Tropikal kategoride değerlendirilen enginar, kandaki şekeri dengeleri. Kan şeker seviyesini düşüren bu bitki, kansere karşı etkili koruma sağlar.
* Tarçın Etkilidir: Kandaki şekeri düşüren tarçın, insülin artışında etkili rol oynar. Şeker hastaları için önemli bitkilerden biridir.
* Fasulyenin Glisemik İndeksi Düşüktür: Yeşil fasulye, kan şekerinin yükselmesini engelleyen önemli bitkilerden biridir. Glisemik seviyesi en düşük bitkidir.
* Yer Fıstığını İhmal Etmeyin: Yer fıstığı, ezme şeklinde tüketilebilir. Bir çorba kaşığı fıstık ezmesi, gün boyu şekeri dengede tutar.
* Şekersiz Çay Şekeri Düşürür: Kandaki yağ oranını azaltan çay, şeker hastaları için etkili özelliklere sahiptir. Yağlı yemeklerden sonra tüketilen çay faydalıdır. Ancak şekerli çayın çok tüketilmesi diyabetli hastalar için tehlike arz eder. Çay tüketimi dengeli ve bilinçli olmalıdır. Bol şekerli siyah çay, sağlıklı insanlar için de tehlikelidir.
Ama şeker hastalığına şüphesiz en iyi gelen bitki Brokolidir.
Kan Şekeri Nasıl Ölçülür?
A1c kan testi ile, geçmiş üç ayın kan şekerini ölçebilmektedir. Normal oran %5,7’dir. Hiperglisemi ve glikoz miktarının artması, şeker hastalığının belirtisidir. Tip1 diyabet (şeker hastalığı) sorunlarında hücreler gerekli hormonu üretmez. Tip 2 diyabet rahatsızlığında ise vücut insülin kullanamaz. Pankreasın insülin üretmesi için Tip1 diyabet rahatsızlığında ilaç kullanılır. Tip 2 hastalığında ise ameliyat söz konusudur.
Kan Şekerinin Meydana Getirdiği Rahatsızlıklar
Vücuttaki fazla şekerden vücut kurtulmak ister. Bunu böbreklere gönderir. Bu nedenle bu rahatsızlığa yakalanan kişiler sık sık tuvalete gider. Ani açlık veya susuzluk gibi durumlar göze çarpmaktadır. Bu ani açlık ve susuzluk, şeker hastalığının belirtileri arasında yer almaktadır.
Şeker Yükselirse Her Zaman Yorgun Olursunuz
Vücuttaki hücrelerin ihtiyacı olan şekeri almaması yorgunluğa neden olur.? Kanda şekerin artması ile kanın akışkanlığı azalır. Buna bağlı olarak kalp daha fazla çalışır. Bu da yorgun düşmenize neden olur. Yorgunluk şeker yükselmesinin belirtileri arasındadır. Yorgunluk ve halsizlik şeker yükselirse ne olur sorusunun başta gelen cevaplarındandır.
Şekerin Yükselmesi Görme Fonksiyonuna Zarar Verebilir
Şeker hastalarının kanı kalınlaşır. Akışkanlığı azalır. Bu nedenle ince damarlara zarar vermeye başlar. İlk adımda göz damarlarına zarar verir. Gözün arkasındaki damarları tahriş ederek görmeyi engeller. Şeker yükselirse ne olur sorusunun bir diğer cevabı görme kaybı ve görmede bozukluktur. İleri düzey şeker yükselmesinde bu bozukluk körlüğe kadar gidebilir.
Şeker Yükseldiğinde Ayak ve Parmak Uçları Karıncalanır
Bu karıncalanmanın nedeni, şeker miktarı artan kanın akışkanlığının azalmasıdır. Buna bağlı olarak kan dolaşımı problem haline gelir. Bundan sinirler de etkilenir. Sinirlerin etkilenmesi ile birlikte karıncalanma meydana gelir. Ayaklarda karıncalanma da şeker yükselirse ne olur sorusunun cevaplarından biridir. Sık sık ayaklarda karıncalanma yaşıyorsanız bir kan testi yaptırmanız tavsiye edilir.
Şeker Yükselince Ayak Tabanında Hassasiyet Eksikliği Yaşanır
Şeker hastalığına yakalanan kişi ayaklarında his kaybı yaşar. Bu nedenle ‘ şeker ayakkabısı’ kullanılır. Yürüme fonksiyonunu olumsuz etkilenir. Yürümede bozukluk da şeker yükselirse ne olur sorusuna verilebilecek cevaplardan biridir. Geç kalınması kangrene kadar gidebilen sorunlarla karşılaşmanızı sağlayabilir.
Şekerin Yükselmesiyle İltihaplanmalar Başlar
Kandaki insülin miktarı, iltihaplanmayı olumsuz etkiler. İltihapların iyileşmemesi de buna bağlıdır. Bu nedenle şeker hastaları iltihaplanmalara karşı özel tedbir almaktadır. Kandaki şeker iltihabı beslediği için iyileşme süresi uzamaktadır. Vücudunuzun çeşitli bölgelerinde sık sık iltihaplanmalar yaşıyorsanız şeker yükselirse ne olur sorusunun cevaplarından biriyle karşılaşmış olabilirsiniz. Açlık ve tokluk kan şekeri yaptırmanız sizin lehinize olacaktır.
Kan Şekeri Bağırsağı Etkiler
Sinirler, yüksek şeker nedeniyle sindirim sistemini etkiler. Kabızlık ve ishal, şekerin habercisi olabilir. Bu nedenle bu durumda gerekli testler yapılmalıdır. Bulantı, kusma, şişkinlik ve ağrı gibi durumlarda gerekli kontroller yapılmalıdır. Bağırsağın düzenli çalışmaması kan şekerinin yükselmesine neden olur. Şeker yükselirse ne olur listemizde bağırsak hareketlerinin bozulması çok önemli bir sorundur. Çünkü gerekli müdahalenin yapılmasını sağlamazsanız başka rahatsızlıklarla karşılaşmanız olasıdır.
Böbrek Rahatsızlığının Nedenlerinden Biri Diyabet(Şeker Hastalığı)
Böbreklerde bulunan filtreler kanı sürekli temizler. Kandaki şeker oranının fazla olması, bu filtrenin aşırı çalışmasına neden olur. Sonuç olarak böbrek çok çalışır. Çalışma düzeni bozulmaya başlar. Kan şekerinin düşmesi veya yükselmesi, böbreği olumsuz etkiler. Bu rahatsızlığın sonu diyalize kadar gidebilir. Böbrek fonksiyonlarda bozukluk şeker yükselirse ne olur listemizdeki gene önemli sonuçlardan biridir.
Şekerin Fazla Yükselmesi Kalp ve Beyin Hasarına Sebep Olabilir
Daha öncede belirttiğim gibi şeker yükselirse ne olur listemiz; böbrek ve bağırsak fonksiyonlarında bozukluktan dolayı daha tehlikeli sorunlara neden olacak yeni rahatsızlıklarla genişler. Kanın yapısını bozmasıyla damar sağlığı bozulmaya başlar. Özellikle kalp, kalınlaşan kanı pompalamak için çok çalışır. İnce damarlar kalınlaşan kan nedeniyle hasar görür. Özellikle beyin damarları hasar görür. Kan şekerinin yükselmesi, tansiyon ve kalbi etkiler. Bu noktada yüksek tansiyonu düşürmenin yollarını bilmek çok önemlidir. Çünkü yüksek tansiyon başınıza geri alınamayacak sorunların gelmesine sebebiyet verebilir.
Diş ve Ağız Kokusu Problemleri Şeker Yükselmesiyle Alakalı Olabilir
Diş çürümeleri ve ağız kokusu, diyabetin belirtileri arasındadır. Bu durumda uzman doktora başvurmak gerekir. Şeker yükselirse ne olur listemizde belki de şeker hastalığının erken teşhisinie sebep verecek en önemli şey dişlerin hızla çürümeye başlamasıdır. Yükselen şeker ağızdaki bakterilere besin oluşturarak daha hızlı çoğalmalarını sağlar. Ve bu yüzden dişler daha çabuk çürür.
Tip 1 Diyabet Tedavisi Nasıl Olur?
Tip 1 diyabet olarak bilinen şeker hastalığı pankreasın insülin salgılamaması ile ortaya çıkan bir durum olarak görülüyor.
Vücudun bağışıklık sistemini oluşturan insülin salgısını oluşturan hücrelerin tahrip olması ile tip 1 denilen şeker hastalığı ortaya çıkıyor. Böyle bir durum karşısında bu hastalığın kendi kendine geçme gibi bir durum olmamasından dolayı mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor.(Belki de kendimiz iyileştirebiliyoruzdur.Yazının sonunda bununla ilgili bizler tarafından denenmiş bir çözüm var.) Hastalarda görülen tip 1 diyabet tedavisi tedavinin başlangıç aşaması olmasından dolayı mutlaka bu tedavinin yapılması ve ihmal edilmemesi gerekiyor.
Tip 1 Diyabet Hastalığının Belirtileri
Tip 1 diyabet hastalığının birçok belirtisi söz konusudur. Bu belirtilerin başında bulantı ve kusma şikayetleri görülüyor. Özellikle hastalığın başlangıç evresinde bulantı ve kusma şikayetleri oldukça sık görülüyor.
Bulantı ve kusma şikayetlerinin yanı sıra karında şiddetli ağrı şikayetleri de bu evrede görülen bir diğer belirtiler arasında yer alıyor. Başlıca belirtilerden birisi de kişinin derin soluk alma isteği ve ağızda aseton kokusu hissetmesidir. Belirgin belirtilerin başında kişilerin ani kilo kaybı yaşaması bu sürecin belirtileri arasında görülüyor.
Tip 1 Diyabet Tedavisinde Dikkat Edilecek Hususlar
Tip 1 diyabet hastaları için uygulanan tedavi yöntemlerinin başında insülin tedavisi geliyor. Ancak bunun yanı sıra hastaların dengeli beslenmeleri gerekiyor. Özellikle doktorların önerdiği ve önermediği yiyeceklere dikkat edilerek bir beslenme alışkanlığı kazanılması gerekiyor. Tüm bunların yanı sıra tip 1 diyabet tedavisi için egzersiz ve aktiviteler içerisinde de bulunmak gerekiyor.
Tip 2 Diyabet Ameliyatı Nasıl Olur?
Şeker hastalığında perhiz ve ilaç tedavisi etkisini yitirdiği zaman ameliyat gündeme gelmektedir. Tip 2 kategorisindeki hastalar için ameliyat kaçınılmaz hale gelmektedir. Metabolik cerrahi kategorisindeki diyabet ameliyatı, obezite kökenli özelliklere sahiptir.
Midenin yiyecek sindiriminin kısıtlanması temeline dayanmaktadır. Bu kategoride, şeker hastalarının en son safhaya gelmesi durumunda ameliyat gerçekleşmektedir. İlk aşamada diyet ve ilaç tedavisi tercih edilmektedir.
Hasta diyet ve ilaç tedavisinde başarılı sonuç alamadığı zaman ameliyat gündeme gelmektedir. Tip 2 diyabet ameliyatı, bu konuda uzman olan doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.
Tip 2 Diyabet Ameliyatının Özellikleri
Obezite ameliyatı ile benzerliği olan bu ameliyatta, ince bağırsağın önemli bir bölümünün kapatılması işlemidir. Obezite ameliyatında by pass uygulaması göz önüne alınmaktadır. Şeker hastalığı ameliyatı hormonal değişimlerden faydalanılarak gerçekleştirilen bir ameliyattır. Bu kategoride iki temel metabolik cerrahi türü vardır:
1- IT (İleal Transpozisyon)
Vücut kitle indeksi (VKİ) düşük olan hastalarda bu yöntem tercih edilmektedir. Bu kategoride ilk sırayı mide tüpleştirme operasyonu almaktadır. Bu kategoride midedeki iştah bölümü iptal edilmektedir.
Midenin çabuk boşalmasını sağlamak ve ince bağırsağa yiyeceklerin çabuk bir şekilde geçmesini sağlamak, ameliyatın ikinci amacıdır. Bu kategoride mide genişlemesi problemine dikkat edilmelidir. Yemek sindiriminin azaltılması, kalori miktarının minimuma düşürülmesi, ameliyatın asıl amacını oluşturmaktadır.
2- TB (Transit Bipartisyon)
Bu yöntemde on iki parmak bağırsağında herhangi bir kısıtlama işlemi gerçekleşmez. Bu bölümde yiyeceklerin geçişinde kısıtlama işlemi gerçekleştirilir. Tip 2 kategorisindeki hastalarda etkinliği daha iyi anlaşılmıştır.
Şeker Yükselmesine Kısaca Şeker Hastalığına Kesin Çözüm
Sizlerle bugün şeker yükselirse ne olur , ne tür problem yaşayabiliriz bunun üzerine konuştuk. Daha fazla bilgi için Sağlık Bakanlığı sitesini inceleyebilirsiniz. Ya da şeker yükselirse ne olur sorusuna cevap arama derdinden kurtulmak için bir diğer yazımıza bir bakabilirsiniz. Bir çok gazetede yer alan şeker hastalığına çözüm yazımızı okumak için lütfen tıklayın.
Originally posted 2022-05-31 15:31:06.