Panik Atak Nedir?
Panik Atak Nedir?
Panik atak gerçekte var olmayan bir tehlike ve neden olmadan ortaya çıkan, kendini fiziksel değişikliklerle gösteren kuvvetli endişe ve korku atağıdır. Kişiler panik atak sırasında kalp krizi geçirdiklerini ya da öleceklerini düşünebilirler. Bu durumun süreklilik göstermesi “Panik Bozukluk” olarak isimlendirilir. Panik atak nedir sorusunuz basitçe yanıtlamış olduk.
Panik Atak Belirtileri Nelerdir?
Taşikardi, nefes alamama, soğuk terleme, göğüs bölgesinde ağrı ve basınç hissi, mide bulantısı, baş dönmesi ve bayılma hissi, vücudun uyuşması veya ateş basmaları belirgin panik atak belirtileri arasında gösterilir. Bu belirtilerin nerede ve ne zaman ortaya çıkacağının bilinmemesi panik atağın en bilinen özelliğidir.
Birden bire ortaya çıkan panik atak ilk 10 dakikada maksimum seviyeye çıkar ve genellikle 15 dakika içerisinde sönümlenir. Bazı insanlar uykuları sırasında bile panik atak geçirebilirler. Kadınlarda görülme oranı erkeklere göre daha fazladır. Panik atak geçirme korkusu panik bozukluğa sebebiyet veren önemli bir etkendir.
Panik Atak Nedenleri Nelerdir?
Panik Atak Tanısı Nasıl Konur?
Birçok hastalığın belirtisine benzeyen problemler ortaya çıkaran panik atak, yapılacak fiziksel testlerin sonucunun olumlu çıkması ile belirlenebilir.
Panik Atak Tedavisi Nasıl Yapılır?
Tıbbi tedavisi mümkün olan bir rahatsızlık olan panik atak ilaç tedavisiyle birlikte rahatlama ve solunum egzersizleri ile iyileşme sürecine girer. Ancak tedavinin kesilmesi hastalığın yeniden nüksetmesini sağlayabilir. Hipnoz tedavi sürecinde kullanılan etkili yöntemlerden biridir. Verilen telkinler sayesinde hastaların korkularının azaldığı ve kurtulduğu gözlemlenmiştir.
Yapılan düzenli egzersizler iyileşme konusunda hastaya yardımcı olmaktadır. Beyinde bulunan kimyasalları dengeye ulaşmasında spor ve egzersiz büyük önem taşır. Panik atak hastasıysanız öncelikle doktorunuzun dediklerine harfiyen uyarak tedavi planınızı değiştirmemeniz büyük önem taşır.
Panik Atak Alternatif Tedavi
Sadece panik atakla sınırlı kalmamakla birlikte neredeyse tüm psikolojik ve psikiyatrik rahatsızlıklar için daha önce tavsiye ettiğimiz Vahdet Tobias Turkon tarafından yazılmış kitabı okuyabilirsiniz. Kitabın adı Gelecekten Mucize İksirler.
Ayrıca belirtmeliyim ki panik atak rahatsızlığınız ağır bir travma sonucu ortaya çıktıysa bir psikolog tarafından terapi görmeniz, hatta hipnoz tarzında bir yaklaşım daha faydalı olabilir. Ağır travmaların ilaçlarla düzelmesi sadece geçici rahatlama sağlayacaktır. Ve çoğu zaman ilaçlar size getirdiğinden daha fazlasını götürecektir. Mutsuz olduğunuz dönemlerde tekrar travmanızı hatırlamamanız için derin ve uzun bir çalışma gerekecektir. Bakarsınız gelecekte, panik atak rahatsızlığı gibi hastalıklar için hipnoz tedavilerinde olduğu gibi beyin formatlama gibi yöntemler ortaya çıkabilir.
Originally posted 2022-06-01 21:51:26.