Altı Adımda Diş Temizliği Nasıl Yapılır?
Şüphesiz etkileyici, iç ısıtan karşı tarafa geçen bir gülümsemenin en önemli unsuru dişlerdir. Tabi sağlıklı ve beyaz dişler. Güzel kadınlar, çok güzel kesilmiş, rengarenk saçlarınız, bakımlı el ve ayak tırnaklarınız, yeşil mavi gözleriniz olduğundan eminim peki ya dişleriniz onlar da istediğiniz gibi mi? Peki ya siz bayım sporda vücudunuzu geliştirmek için harcadığınız saatlerin ne kadarını dişlerinize ayırıyorsunuz. Bazen fırçalamayı unutuyorsunuz, bazen fırçaladığınız halde istediğiniz diş görüntüsüne kavuşamıyor musunuz. Eğer böyleyse ve dişlerinize önem veriyorsanız ki verdiğinizden eminim bu yüzden bu yazıyı okuyorsunuz. O halde şimdi size bir kaç yöntem ile ağız bakımı nasıl yapılır sadece altı adımda diş temizliği evde nasıl yapılır bunları ifade edeceğim. Arkanıza yaslanın ve yazıyı dikkatlice okuyunuz sevgili okur sever.
Ağız bakımı için neler yapılmalıdır
İlk önce işe dişerin içersinde olduğu, bir çok hastalığın vücuda giriş yeri olan ağız bakımı için neler yapılmalı ondan başlayalım. Çünkü ağzımızı ne kadar sağlıklı tutarsak dişlerimiz de bir o kadar sağlıklı olur.
- Dişlerinize sürekli bakan biriyseniz senede bir defa dişlerde biriken plak (diş taşı) temizliğini yaptırmalısınız
- Kabuklu yiyecekleri dişlerimiz ile kırarak açmamalısınız. Bu durum dişte hasara neden olur. Her hasarlı diş, çürükleri oluşturan olumsuz bakterilerin oluşması için en istenilen bölgedir.
- Her öğün yemeğinden sonra dişleri muhakkak fırçalamalısınız. En önemlisi gece yatmadan önce dişler muhakkak fırçalanmalı, gün boyu fırçalamaya imkan bulamasanız dahi gece özenli diş fırçalamak günü kurtarabilir
- Eğer yediğiniz yemek atıştırmalık ise fazla diş fırçalamak dişerde aşınma yaratacağından ağzınızı iyice çalkalamak sağlıklı bir metot olur.
- Ağız kokusunu gidermek için çiğnediğiniz sakızlar kokuyu giderse de bu diş sağlığı için, sakızların içinde bulunan şekerden dolayı pek sağlıklı bir yöntem değildir. Sakız yerine kuru karanfil çiğnemenizi öneririm.
- Dişlerin aralarını kesinlikle kürdan değil, diş ipi kullanarak temizlemelisiniz. Özellikle kürdanı diş etleri arasına kanatırcasına sokanların, bunun diş etlerine çok büyük zarar verdiğini bilmeliler. Kürdanı yalnızca kök diş üzerinde kalan kaba kalıntıları temizlemek adına kullanmalısınız.
Altı adımda diş temizliği nasıl yapılır
1- Temiz bir iğne ile diş taşı temizleyerek
Kendinize temiz bir iğne bulun ve bu iğnenin sivri ucu ile, genellikle dişlerin iç kısımlarında diş etiyle, dişlerin birleştiği noktada biriken, taşları dikkatlice temizleyiniz. Bu yöntemde bazen diş etinizden kan gelebilir bu durumdan ağzınızı çalkalayarak işleme devam ediniz
2- Diş ipi ile diş aralarını temizlemek
Bir çok kişi diş ipi kullanmak yerine daha pratik olan kürdanı tercih ediyor olsada. Bunun yukarıda belirtiğim gibi kürdanı yalnızca kaba kalıntılar için kullanılması gereken bir gereç olduğunu değiştirmez. Siz her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz diş iplerini tercih ediniz
Diş ipi nasıl kullanılır
Tercihen kullandığınız diş iplerine göre iki yöntem vardır. İlki kürdanlı diş ipi olan sapından tuttuğunuz kürdanı ip kısmını dişlerinizin arasına dikkatlice geçirerek, diş etlerinize fazla bastırmadan, sadece diş aralarını temizlemektir. İkincisi ise sapsız sadece ip bir mekanizma içinde ruloya sarılı olan ipten büyük bir parça koparak her iki tarafından tutarak, aynı işlemi gerçekleştirmektir. Tercihen kürdanlı olanı tavsiye ederim. Çünkü diğerinde israf niteliği olabilir.
3- Diş beyazlatma
-Bir tatlı kaşığı karbonat
-Çeyrek çay kaşığı tuz
-Çeyrek çay kaşığı elma sirkesi
Bu üç maddeyi bir kabın içinde karıştırarak, dişlerinizi 2 dakika hafif dokunuşlar ile fırçalamalısınız ardında iyice durulayıp bir sonraki adıma geçiniz. Haftada en az 2 en fazla 3 kez yapmanızı tavsiye ederim. Dilerseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz
4- Kullandığınız macun ile dişleri fırçalamak
İlk üç maddeden sonra dişerinizi kullandığınız diş macunundan bir bezelye tanesi büyüklüğünde diş fırçanıza koyarak, rutin diş fırçalama işini gerçekleştirmelisiniz.
Dişler nasıl fırçalanmalı
Bu konuda size söyleceğim en önemli nokta. Dişlerinizi fırçalarken her noktayı, aynı oranda, aynı yumuşaklıkta, baskı uykulamadan hızlı hareketler ile ön bölgeyi dairesel, arka dişeri ileri geri yaparak en az 3 dakika fırçalayınız
5- Dişlerinizi iyice durulamak
Bunun için çeşitli ağız bakım sularıda tercih edilebilir. Lakin siz ilk önce rutin günlük kullandığınız su ile iyice durulayın. Ardında tercih ettiğiniz bir ağız bakım suyu varsa ondan da üzerinde belirttiği şekilde gerektiği kadar kullanabilirsiniz.
6- Dişlerinizi parlatın
Bu madde için size iki sağlıklı meyvenin kabuklarını önereceğim. Limon ve muz. Suyu sıkılmış limon kabuğunu dişlerinize yumuşak hareketle ile masaj yapar gibi sürebilir. Eğer limonun ekşiliğinden kamışanlar için muz kabuğunun iç tarafını dişiniz üzerine aynı metot ile kullanabilirsiniz.
Yukarıda ki bu 6 metodun hepsini aynı anda haftada 2 kez uygulamanız son derece verimli olacaktır. Lakin diş ipini en az iki günde bir kullanınız ve fırçalama işlevini ise her öğünden sonra kullanmanız sağlıklı dişlerin en önemli yardımcısıdır. Şimdi diş bakımı evde nasıl yapılır bunu öğrendiniz. Artık aynaya bakarak mutlu bir gülümseme vakti. Gülme yan etkileri olmayan yaratıcı bir ilaçtır sevgili okurlar.
Originally posted 2022-06-17 10:29:15.