WordPress Hosting ve WordPress Hosting Tavsiyesi

WordPress Hosting ve WordPress Hosting Tavsiyesi

İstatistiklere göre 2019 yılı itibariyle WordPress internetteki tüm sitelerin %34’ünü oluşturuyor. 2018 yılından beri %4’lük bir artış olmuş. Dolayısıyla WordPress Hosting de günden güne yayılan bir  hosting hizmeti. WordPress, PHP ile yazılmış çevrimiçi, açık kaynaklı bir web sitesi oluşturma aracıdır. Günümüzde en kolay ve en hızlı site sahibinin yolu olmak wordpress’ten geçer. Ayrıca e-ticaret sitelerinin de çok büyük çoğunluğu bir wordpress eklentisi olan woo commerce ile kurulur.

Ancak php ile yazılmış olmasından dolayı zaman zaman bulunduğu serverı yorar. O yüzden de siteniz wordpress olacaksa, iyi bir hosting firması seçmeniz iyi olacaktır. Daha önce sizlere yabancı hosting firmalarından bahsetmiştik. Ayrıca neden yurtdışı hosting diye de bir yazı yazmıştık.  Hatta wordpress hosting nedir diye bu yazılardan birinde kısa bir açıklama da yapmıştık.

WordPress İçin Neden İyi Bir Hosting Seçmelisiniz?

Bunu başımızdan geçen bir olayla anlatmak istiyorum. Çok ünlü çok bilinen, reklama deli gibi para saçan bluehost diye bir firma var.Güyya sınırsız hosting hizmet veriyorlardı. Gerçi hala aynı iddaayı sürdürüyorlar. Yıllar önce biz de oradan bir sitemiz için wordpress hosting paketi almıştık. Kurduğumuz bir eklenti fazla kaynak kullanıyordu. Sanırım bluehostla ilişkimiz sadece 1 hafta sürdü. 1 hafta sonra hiç haber vermeden sitemizi kapattılar ve daha sonra attığım maile cevaben sitenin çok kaynak kullandığını, kullanım sözleşmelerine aykırı olduğunu söylediler. İşin kötüsü ödediğimiz parayı geri de ödemediler. Sanırım bu söylediğimle neden wordpress için iyi bir hosting firması seçmeniz gerektiğini anlamışsınızdır. Evet biz açıkcası tecrübelerinden ve belli sebeplerden dolayı yabancı hosting firmalarını tavsiye ediyoruz. Bunları yazının başında linkini verdiğim yazılarda anlattık. Özellikle seo nasıl yapılır yazımızda hızlı hosting hizmetinin önemine değindik. Özellikle yabancı dildeki siteler için yabancı ip adreslerinin google açısından önemine de vurgu yaptık.

WordPress’in Hem Kendisi Hem de Kurulan Eklentileri ve Tema Zaman Zaman Fazla Kaynak Kullanır

Dolayısıyla wordpress hosting seçerken sıkıntı yaratmayacak, sitenizin optimizasyonlarını (hız iyileştirmelerini) kendisi yapacak, tecrübeli bir hosting firmasına ihtiyacınız var. Ki bizim başımıza geldiği gibi pat diye kullanım sözleşmesine aykırılıktan siteniz kapanmasın. O yüzden de sitemizde sadece güvendiğimiz hosting firmalarının tanıtımını yapıyoruz.

Bizim tavsiye ettiğimiz yabancı hosting firmasının da wordpress hosting paketi var. Aslında wordpress vps demek daha doğru. Zaten sitesine girdiğinde görebilirsiniz. Bu pakette wordpress’e hız verecek FastCgi ve Nginx  yanında, X cache da var. Ancak ben şahsen bu paketi tavsiye etmiyorum. Ücretsiz hosting yönetim paneli veren webuzo vps paketini ya da normal hosting paketini seçmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Peki Neden?

Her ne kadar bu firmada tüm vpsler için ücretsiz 4 adet backup (yedekleme hakkı) olsa da, siz zaten webuzo sayesinde hem fastcgi hem de nginx kurabiliyorsunuz. Hatta abartıp Apache Server 2.4 önüne nginx proxy server bile kurabiliyorsunuz. Ve bunu kolayca yapıyorsunuz. Ayrıca x cache de webuzo sayesinde kurabileceğiniz bir program.  Gelelim neden webuzo vps paketi veya normal hosting paketi dedim. Çünkü webuzo sayesinde istediğiniz kadar backup (yedek) alabilirsiniz. Normal hosting’de de yedek işini firma kendisi hallediyor.

Normalde yeni bir wordpress sitesi açıyorsanız, yani sitenize 1 cpulu vps yeterli. Ama 4 cpu üzerinde bir vps alırsanız managed hosting denilen hizmetten ücretsiz yararlanıyorsunuz. Managed hosting şu demek… Vps’ye ne kurarsanız kurun, ileri düzey adminler size destek oluyor. Gerek optimizasyon gerekse güvenlik konusunda her türlü desteği veriyorlar. Bütün php hatalarında yardım ediyorlar, sitenizi hızlandırmak için gerekirse program kuruyorlar vs. vs.

Tecrübelerim doğrultusunda elimden geldiği kadar wordpess hosting konusunda bilgi vermeye çalıştım.

Hepinize hızlı bir wordpress deneyimi diliyorum.

Originally posted 2022-06-10 12:47:10.