Sağlıklı Zayıflamak İçin Diyet Listesi
Bugünkü ana konumuz sağlıklı diyet listesi ve her yerde gördüğümüz zayıflama programları. Günümüzün en büyük sağlık problemlerinden birisi hareketsiz yaşam ve şişmanlıktır. Beslenme alışkanlıkları hareketsiz yaşam şartlarıyla birleştiği zaman obezite hastalığına doğru yol almaktadır. Bununla birlikte kilo problemi yaşayan birçok kişi kısa yoldan çözüm yolları araştırmayı tercih etmektedir. Bu sebeple sağlığı tehdit eden hazır diyet listelerini uygulamayı seçmektedir. Ancak bu listeler geçici süreyle etkisini göstermektedir.
Sağlıklı bir diyet listesi kişinin kendine özel belirlediği listedir. Liste öncelikle karbonhidrat yoğunluğundan arındırılarak olabildiğince protein ve yeşillik ağırlıklı hazırlanmalıdır. Listeyi hazırlarken göz önünde bulundurulması gereken kural ise günlük kalori miktarıdır.
Sağlıklı bir bireyin günlük alması gereken kalori miktarı 2000 kaloridir. Bu ortalama kişiden kişiye değişir. Bunu belirlemek adına vücut kitle indeksi dikkate alınmaktadır. Günlük alınması gereken kalori alındığı taktirde sahip olduğunuz kiloyu korumak mümkündür. Kilo vermek isteyenler ise bu miktarın altına inmek zorundadır.
Sağlıklı Diyet İçin Altın Öneriler – Diyet Listesi Tavsiyeleri
Yaşam şartlarının iyileşmesiyle ve teknolojinin ilerlemesiyle birlikte artan kilolar kabus olmaya başlamıştır. Ancak bu kiloları kabus haline getirmekten kurtaracak altın öneriler göz önünde bulundurulmalıdır. Diyet listesi oluşturulurken bu öneriler dikkate alınırsa başarılı bir program yapılabilir.
1. Protein ve yeşillik içeren sabah kahvaltısı hazırlanmalıdır. Kahvaltıda mutlaka yumurta ve süt tüketilmelidir.
2. Öğünlerde yeşilliği atlamamaya özen göstermek tokluk hissi vermektedir. Ayrıca yeşillik metabolizma hızını artırarak hareketli bir yaşa oluşturmaya destek olmaktadır.
3. Yeşil çay ve diğer bitki çayları günde en az iki fincan tüketildiği taktirde metabolizma hızı artmaktadır. Bu durum yağ yakımına destek oluşturmaktadır.
4. Yoğurt yağ yakımında bire bir olan besin maddelerinin başında gelir. Bu sebeple her öğün, özellikle de öğle ve akşam yemeklerinde tüketilmesi gerekmektedir.
5. Diyetinizde 21 günlük süre belirleyerek bu sürede karbonhidratı tamamen hayatınızdan çıkarmaya çalışın. Kurabiye, beyaz ekmek, hamur işleri,pilav, makarna gibi besinler 21 günlük programda gözden çıkarılmalıdır.
6. Yine 21 gün boyunca şekeri minimuma indirmeye gayret gösterin. Hatta şekeri yalnızca meyvelerden almak en sağlıklısı olacaktır. Meyvelerinde porsiyonuna dikkat edilerek tüketilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
7. Öğle ve akşam yemeklerinde tek çeşit menü uygulamak metabolizmayı hızlandırmaktadır. Örneğin akşam yemeğinde bir tabak taze fasulye, salata ve cacık oldukça az kalorili ve doyurucu bir menü olabilir. Dilerseniz yanında bir dilim ekmek tüketebilirsiniz. Ekmek tam buğday olursa daha fazla doyurucu olacağı için ertesi gün kahvaltıya kadar atıştırma ihtiyacını ortadan kaldıracaktır.
8. Bol bol su tüketimi ve spor diyetinizi daha etkili hale getirecektir.
9. Patates diyeti nasıl yapılır, aristo diyeti nedir, hurma diyeti nasıl yapılır, 5 te 5 diyeti nedir, sabah 5 diyeti nasıl yapılır ve rus diyeti yazılarımız uygulanabilir diyet listelerini içerir. Bu yazılar ilginizi çekebilir.
Sağlıklı Diyet Listesinin Özellikleri – Diyet Listesi Özellikleri
Ortalama bir insanın alması gereken günlük kalori miktarı 2000 değerindedir. Bu değerin altına ne kadar düşerseniz o kadar fazla kalori ve yağ yakma şansını elde edebilirsiniz. Listede seçilen besinler, yeterli olmalıdır. Tok tutan dengeli gıdalar kilo verme ve diyetin devamlılığı noktasında etki oluşturur. Diyet listesi oluşturan bireylerin öncelikle bu diyeti hayatlarının her anına yayabilmesi büyük öneme sahiptir.
Hazırlanan diyet listesi hayat boyu uygulanamayan nitelikte ise verilen kilolar da kısa sürede geri alınacaktır. Bireyler öncelikle sağlıklı yaşam koşullarını alışkanlık haline getirmeye odaklanmalıdır. İnternet üzerinde hazırlanan hazır diyet listeleri esnek olmadığı için etkili de değildir. Bir diyet listesi esnek olmalı, yerine benzer kaloride farklı besinler eklenmelidir. Buna diyet dilinde porsiyon değiştirme adı verilirken sık sık tercih edilen durumlardandır.
Cinsiyet, yaş, yaşam koşulları, maddi durum, çalışma koşulları göz önünde bulundurularak kişisel bir diyet listesi hazırlanmalıdır. Hazırlana listeye tam uyulmadığı ve diyet bozulduğu taktirde kısa sürede toparlama yapılarak liste yenilenmelidir. Örneğin o gün öğle yemeğinden önce bol kalorili bir dondurma tüketmiş olabilirsiniz. Bu durumda öğle yemeğinde bir porsiyon yemek listeden kaldırılmalıdır. Yalnızca salata ve cacık tüketerek tok kalmaya özen gösterilmelidir.
Sağlıklı Diyet Listesiyle Hızlı Zayıflama Yöntemleri
Sağlıklı bir yaşamın temel şartı sağlıklı bir diyet listesi oluşturmaktan geçmektedir. Az besleyici bir diyet listesi vücudun uzun süre aç kalmasına sebep olmaktadır. Bu durum ise ilk fırsatta yiyeceğin dozunu artırmaya sebep olmaktadır. Vücudun besleyici yiyecekleri almaması metabolizma hızını oldukça yavaşlatır. Hareketsiz kalan vücut kilo kaybı yaşamaz.
Diyet listesinde bol vitaminli ve dengeli besinler bulunursa vücut az kalori almasına rağmen tok hissetmektedir. Bununla birlikte metabolizma hızı tavan yapmaktadır. Midenin boş olması metabolizma hızını yavaşlatır. Ancak dolu olması da yavaşlatıcı unsurlardan biridir. Mide az doldurulurken tok hissetmelidir. Bu durum tam buğday gıdalarla ve yeşillikle elde edilebilir.
Sağlıklı Zayıflama Listesinde Neler Bulunmalıdır?
Sağlıklı ve dengeli beslenirken, zayıflamak istiyorum. Bunun için öncelikle sağlıklı bir zayıflama listesi oluşturmalıyım. Bu cümleleri kuran bireyler araştırmalar neticesinde kan şekerini kontrol eden besinlerle karşılaşmaktadır. Zayıflama listesinde az yağlı yiyecekler tercih edilmelidir. Yağsız yiyecekler tokluk hissini sağlamaz.
Çok yağlı yiyecekler ise daha fazla kalori içermektedir. Diyet listesinde mutlaka süt, yoğurt, peynir, yumurta ve et ürünleri gibi protein içerikli gıdalar bulunmalıdır. Bu besinler sağlıklı protein içeriği yüksek besinler olduğundan tokluk hissini sağlar. Lif oranı yüksek olan buğday, tahıl, kepekli makarna, kepekli pirinç de mutlaka listede bulunmalıdır.
Kan şekeri sıklıkla düşenler ise ara öğünlerde mutlaka lif oranı yüksek atıştırmalıklar tercih edebilir. Örneğin bir adet hurma, kuru üzüm ya da kuru yemiş olabilir. Tokluk hissi veren, yağları yakan ve kas kütlesini artıran bu besinlerin tamamı düzenli olarak tüketilirse kilo vermek hızlanmaktadır. Bununla birlikte kas kütlesi artmaktadır. Kas kütlesinin artmasıyla birlikte vücutta bulunan yağ kütlesi bir daha oluşmamaktadır.
Sporla Desteklenen Beslenme Programı
Spor ya da günlük yürüyüş kalori yakmanın ilk ve en etkili yoludur. Aynı zamanda kas kütlesi oluşturmak için etkili bir yöntem olduğunu söylemek mümkündür. Karbonhidratlardan arındırılmış ve proteinle zenginleşmiş bir diyet listesi sporla desteklenirse tadından yenmez. Kaliteli bir spor programının içeriğinde günlük en az 20 dakika egzersiz bulunmalıdır.
Spor, kasların kalıplaşmasına destek olur. Aşırı kilo verme sonucu oluşması muhtemel olan sarkmaları önleyici etkiye sahiptir. Çatlak ve selülit oluşumunu önler ya da ortadan kaldırmaya destek i sağlayıp, olur. Sağlıklı yaşamın önemli bir parçası olan spor mutlaka beslenme programını desteklemelidir.
Bu noktada haftalık diyet listesi yazımızı okumanız faydalı olabilir.
Bol Su Tüketimi
İnsan vücudunun %70 oranında su kütlesinden oluştuğunu biliyor muydunuz? Bu yüzden suyun faydaları yadsınamayacak birşeydir. Vücudunuzda suyun azalmasıyla birlikte metabolizma hızı yavaşlamakta, farkında olmadan çöküşe geçmektedir. Su besinlerin sindirimini kolaylaştırır. Kabızlığı önler. Günlük diyet listenizde yemeklerden önce tüketilen 2 bardak su, tokluk hissi sağlayarak yemeğin daha az tüketilmesine destek oluşturur. Su ile desteklenen diyet programında kan şekeri dengede kalmaktadır.
Aşırı su kaybı vücut ısısının artmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple beynimiz asitli içeceklere yönelmektedir. Bu içecekler vücuda fazla miktarda şeker depolar. Asitli içecekler vücudun su oranını azaltmaktadır. Bu sebeple susuzluk hissetmeden su tüketildiği taktirde sağlıklı yaşam için önemli bir adım atılmış olacaktır.
Sağlıklı bir diyet listesinde olmazsa olmazlar sıralandığı zaman ilk sırada su, yeşillik ve proteinler yer almaktadır. Bu üçlüyü sağlıklı diyet programımıza yayarak zayıf ve sağlıklı bireyler olmak mümkündür.
Originally posted 2022-06-10 13:44:28.