Cilt Kanseri-Belirtileri ve Tedavi
Ülkemizde yaygın olarak görülen kanser türleri arasına cilt kanseri de girmektedir. Erken teşhisin son derece önemli olduğu kanser çeşididir. Genellikle geçmeyen yaralar şeklinde görülür. Kanserler arasında en az görüleni de olsa en ölümcül kanser grubu arasında yer alır. Vücudunuzu her türlü olumsuzluklara karşı koruyan derimiz birçok olumsuzlukla karşılaşıp savaş vermeye özelliğine sahiptir.
Vücudumuzun ihtiyacı olan D vitamini deri yoluyla vücudumuza girer. D vitamini yeterli bir seviyede vücudumuzda ise kanser olma ihtimali bir hayli düşer. Cilt kanseri belirtileri arasında geçmeyen yara ve morluklar ve lekeler vardır. Bu lekeler çoğu zamanda kaşıntıya sebep olur.
Neredeyse tüm kanser türlerinin genel sebebi olduğu gibi cilt kanseri oluşumunda da asidik beslenme etkilidir. Ayrıca güneş ışınlarındaki ultraviyole ışınların da cilt kanserinin oluşumunda fazlasıyla etkili olduğu gözlenmektedir. Şehirlerdeki asidik hava da bu kanser türünün oluşumuna katkı sağlar.
Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi Vahdet Tobias Turkonun Gelecekten Mucize İksirler isimli mini kitabındaki 2. karışım düzenli olarak kullanıldığında sizi sadece kanserden korumakla kalmayacak nezle ve grip olmanızı bile engelleyecektir. Kendimde gözlemlediğime göre kitaptaki 2. karışım bağışıklık sistemini ciddi oranda güçlendirmektedir.
Bağışıklık sistemine bağlı çöküşlerin olduğu dönemlerde Cilt Kanseri kuluçkaya yatar. Canlı hücrelerin yavaş yavaş tükenmesiyle bu hücreler deri dışına çıkar.
Cilt kanserinin hangi türleri vardır?
Bazal hücreli: Bu kanser çeşidi cilt kanseri grubunda en sık görülenidir. Hücrelerin bulunduğu yerden farklı bir bölgeye yayılımı söz konusu olmaz. Fakat bulunduğu bölgede derin hasarlara sebep olur. Ölümcül kanser çeşidi denilebilir. Derinin en üst tabakasında meydana gelir.
Skuamöz hücreli: Cilt kanserinin lenf bezlerine ve diğer organlara hızlı bir şekilde yayıldığı kanser türüdür. Erken teşhisin bu kanser çeşidinde önemi çok büyüktür. Tedavinin erken başlatılması yayılmasını önlemek açısından önemlidir. Erken teşhisin olmadığı durumlarda ölüm daha sık görülür.
Melanom: Cilt kanseri türlerinde en az fakat en tehlikeli olanıdır. Erken teşhis olmadığı takdirde kesinlikle ölümle sonuçlanır. Tedavi yöntemi bir hayli zor olan kanser çeşididir. Genellikle vücudumuzda benlerin kansere dönüşümü şeklinde görülür.
Cilt kanserinin tedavisi
Genellikle tedavi yöntemleri arasında cerrahi müdahale ağırlık yapılmaktadır. Kanserli hücrelerin kişiyi tehlikeye sokmadan alınması ilk hedeflerdendir. Yok edildikten sonra kanserin yayılma riski göz önünde bulundurulup kişiye radyoterapi tedavisi uygulanır. Yüzeysel bir tümör ise lokal kemoterapi olarak adlandırılan losyonlar tedavi grubu arasındadır. Ancak yazının içinde bahsettiğim kitap da sizi Cilt Kanserinden korumaya ve iyileşmenize yardımcı olmaya yetecektir.
Originally posted 2022-05-27 18:21:44.