Nasıl Banka Hesabı Açabilirim?

Nasıl banka hesabı açabilirim,neler gerekli,bankalar hangi belgeleri isteyecek gibi sorulara yanıt arıyorsanız bu makale tam da sizin için. Banka hesabı açmak için ilgili bankaya kimlik ile gidilmesi yeterli olacaktır. Hatta bazı bankalar, internet üzerinden kolaylıkla banka hesabı açabilmenizi sağlamaktadır. Banka kartını ise kendi çalışanları ile göndermektedirler.

Banka hesabı açarken gereken en önemli şey nüfus cüzdanınız olacaktır. Bunun dışında hesabı açtırırken yanınızda herhangi bir belge götürmenize gerek yoktur. Hesabı açtıracağınız bankaya gittiğinizde normal gişe işleri için değil, hesap açtırmak için sıra almalısınız.

Sıra size geldiğinde çalışan kişiye hesap açtırmak istediğinizi belirtin. Nüfus cüzdanınızın bir kopyası alınacak ve hesap açtırma işlemlerine başlamış olacaksınız.

Kişisel olarak sizden istenebilecek sorular genelde şunlardır:

*Nüfus cüzdanınız üzerindeki bilgiler
*Yaşadığınız yer ve iş yeri adresiniz
*Size ulaşabilecekleri bir telefon numarası
*Eğer bir iş sahibi iseniz meslek bilgileriniz

Bu bilgiler alındıktan sonra size Bireysel Müşteri Sözleşmesi imzalatılacak. Tüm bu işlemler bittikten sonra ise hesabınızı açtırmış olacaksınız.

Para biriktirme

Hesap Açılışında İstenen Kişisel Bilgiler

Nasıl banka hesabı açabilirim?

Banka hesabı açılırken verdiğiniz kişisel bilgilerin haricinde güncel bilgilerinizi vermeniz de bir hayli önemli unsurdur. Kabataslak bir örnek vermek gerekirse, cep telefonu numaranız güncel değilse ileride bununla alakalı bir takım sorunlar yaşayabilirsiniz.

Banka Hesabı Açtırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hesap Açılış Ücreti: Genellikle hiçbir banka sizden banka hesabı için ücret istemez. Yani banka hesabı açtırmanın size ekonomi yönünden bir zararı yoktur. Lakin tedbiri elden bırakmamak için şubeye gitmeden yanınızda nakit para götürmenizde fayda var.

Hesap İşletim Ücreti: Bankalar yaygın olarak 3-6 ay gibi aralıklarla sizden işletim ücreti keserler. Bu ücret her bankada değiştiği gibi ortalama 100-110 TL gibi bir tutardır. Lakin bazı bankalar hesap işletim ücreti kesmemektedirler. Bundan ötürü hesap açtırmadan önce bankaya hesap işletim ücreti konusunu sormanız önemli ve dikkat edilmesi gereken hususlar arasında. Aksi takdirde belirli aralıklarla hesabınızdan para çekilebilir. Finans yönünden sıkıntı yaşayabilirsiniz.

ATM veya Şubeler: Evinizin yakınlarında, çalıştığınız yerde veya sürekli gittiğiniz yerlerde hesap açtırdığınız bankanın ATM’si yoksa sorun yaşayabilirsiniz. ATM ve şubelere istediğiniz zaman ulaşabiliyor olmanız, bankacılık işlemleri yaparken bir hayli önemli.

Originally posted 2022-06-11 04:49:27.