Türkiye’de Gezilecek 10 Popüler Yer

Türkiye’de Gezilecek 10 Popüler Yer

Türkiyede gezilecek yerler yazımızda, gezilecek 10 popüler yerden bahsetmek istiyoruz. Yoğun ve yorucu geçen bir yılın ardından ülkemizin turistik ve kültürel güzelliklerini görmek isteyenler olabilmektedir. Ancak böyle bir seyahat gerçekleştirmeden önce Türkiye’de gezilebilecek yerler hakkında bilgi edinmeniz iyi olacaktır. Bu sayede yapacağınız seyahatin çok daha keyifli bir hale gelmesi mümkün olabilir. Hatta hayatınızın en güzel seyahatini yapma imkânını çok daha iyi bir biçimde elde etme etmiş olursunuz. Peki, tatilinizi en mükemmel şekilde geçirmenize yararı olacak nitelikteki Türkiye’de gezilecek 10 popüler yer nereleridir?

Türkiye’de gezmekle bitmeyecek ve sayılmayacak kadar gezilip görülmeye değer yer bulunmaktadır. Popülerlik bakımından ise ilk sırayı alan yerler arasında bulunan yerlerden bazıları aşağıda sıralanmıştır.

Ha yok ben gezmek istemiyorum tatil yapacam diyorsanız, Ankara için Ankara otelleri, İstanbul için İstanbul otelleri, Kızkalesi için Kızkalesi otelleri, Mersin Anamur için Anamur otelleri, Antalya için Antalya otelleri, Alanya için Alanya otelleri ve Bodrum için Bodrum otelleri yazılarımız ilginizi çekebilir.

1- Nemrut Dağı – Gezilecek Yerler 1

Nemrut Dağı -Gezilecek yerler 1

Nemrut Dağı -Gezilecek yerler 1

Unesko Tarihi Miraslar listesinde kendisine yer bulan Nemrut Dağı, ülkemizde gezip görebileceğiniz yerlerden biridir. Ülkemizin Güney Doğu Bölgesinde bulunan ve 7 bin feet yüksekliğe sahip olmaktadır. Nemrut Dağındaki Devasa Antiochus Höyüğü, büyüklüğüyle Guinness Rekorlar kitabında yerini almış durumdadır. Ülkemizde muhteşem tarihi atmosferi ile gezilip keşfedilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

2- Hasankeyf – Gezilecek Yerler 2

Hasankeyf gezilecek yerler 2

Hasankeyf – Gezilecek yerler 2

Dicle nehrinin kıyısında bulunan tarihi atmosfer barındıran bir yer olma özelliği taşımaktadır. Zamanında rasathane, medreseler, darüşşifa ve diğer eğitim kurumlarıyla bölgenin ilim ve kültür merkezi olmuştur. Geçmişte büyük öneme sahip olan Hasankeyf, ulaşım yolları ve ticaret merkezlerinin yer değiştirmesiyle önemini kaybetmiştir.

Hasankeyf, sahip olduğu zengin tarihsel yapılar sebebiyle günümüzde bütünüyle sit alanı ilan edilmek suretiyle korunmaktadır. GAP projesi kapsamına dâhil olan Ilısu Barajından dolayı bu tarihsel yapıların tümü sular altında kalacaktır.

Hasankeyf tarihi kentinin ne zaman kurulduğu tam olarak bilinemiyor. Kentin mevcut jeopolitik yapısı, çok eski bir yerleşim alanı olduğu ihtimalini güçlendirmektedir. Günümüzde dahi kimileri zaman zaman mesken olarak kullanılan çok sayıdaki mağaralar bulunmaktadır. Bu mağaralar, insanların çok eski çağlarda bu bölgeye yerleştiklerini göstermektedir.

3- Eğirdir Gölü – Gezilecek Yerler 3

Eğirdir Gölü - Gezilecek Yerler 3

Eğirdir Gölü – Gezilecek Yerler 3

Türkiye’nin güney batısında bulunan Eğirdir Gölü, dağ ile çevrelenmiş bir ortam barındırıyor. Özellikle de sıcak yaz aylarında muhteşem bir inziva ortamı sunmaktadır. Eğir Gölünde görülmeye değer muhteşem atmosfere sahip küçük bir ada bulunuyor. Unutulmaz derecede keyif verici, doğa ile baş başa huzurlu bir tatil yaşamak için mükemmeldir. Bu göldeki adada kalabilir ve tertemiz göl sularında yüzebilirsiniz. Ayrıca eski Bizans sitesi olan Sagalassos ve Antioch’u ziyaret ederek tarihte kısa bir yolculuk yapabilirsiniz.

4- Sümela Manastırı – Gezilecek Yerler 4

Sümela Manastırı - Gezilecek Yerler 4

Sümela Manastırı – Gezilecek Yerler 4

Antik Sümela Manastırı, Trabzon ilinin, Maçka ilçesi, Altındere vadisi sınırları içerisindedir. Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksinden oluşmaktadır. Bu antik yapının tam adı ise Panagia Sumela ya da Theotokos Sumela’dır.

Türkiye’nin Karadeniz’e bakan kıyısında yükselen bir tepenin içinde yerini almaktadır. Baş döndürücü nitelikte bir tarihi atmosferi barındıran Sümela Manastırı, nefes kesen bir ahşap yapıdır. Günümüzde terk edilmiş bir eski Yunan Ortodoks manastırı olarak varlığını muhafaza ediyor. Barındırdığı muhteşem atmosferi ile dünyanın pek çok noktasından ziyaretçi çekiyor. Bu bakımdan Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken tarihi değerleri arasında bulunmaktadır.

5- Edirne – Gezilecek Yerler 5

edirne gezilecek yerler 5

Edirne – Gezilecek Yerler 5

Türkiye’nin gezilmeye değer en popüler yerleri arasında yerini alan bir şehrimizdir. Konum olarak Yunanistan ve Bulgaristan devletlerinin sınırında yerini alıyor. Bu muhteşem şehir geçmişte Osmanlı Devletine başkentlik etmiştir.

Edirne ilinin ziyaret ettiğinizde sizi birbirinden görkemli mimariye sahip tarihi yapılar karşılar. Bu göz kamaştıran tarihi yapıların başında hiç şüphesiz Selimiye Camii yer alır. Selimiye Camii’nin mimarı Osmanlı döneminde yaşamış en önemli mimarı olan Mimar Sinandır. Mimar Sinan’ın başyapıtı olan bu muhteşem cami adeta taçtaki mücevherlerden biri gibidir.

6- Kars ve Ani– Gezilecek Yerler 6

Kars ve Kars Ani - Gezilecek Yerler 6

Kars ve Kars Ani – Gezilecek Yerler 6

Ani, Kars şehrinin güneydoğusunda bulunmaktadır. Kars kent merkezine 42 km mesafededir, Arpaçay boyundaki ören yeri, 961-1045 tarihleri arasında Pakraduni Hanedanlığı’ndan Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapmıştır. Ermenistan devletinin yakınlarında konumlanmış bir şehirdir.

Kars denildiğinde akla ilk gelen lezzetiyle ünlü Kars peyniridir. Kars şehrine yolunuz düştüğünde görmeniz gereken en önemli ilgi çekici mekânlar arasında Rus evleri bulunmaktadır. Tarihi Rus evlerinin yanında da, Ortaçağ döneminden günümüze kadar dimdik ayakta kalmayı başarabilmiş bir Ermeni kenti olan Ani bulunuyor.

Barındırmakta olduğu tarihi ve kültürel atmosferi ile yerli ve yabancı turistleri ilgi odağı olan yerlerdendir. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. “Medeniyetler Beşiği”, “Dünya Kenti”, “Binbir Kilise” ve “40 Kapılı Şehir” olarak da isimlendirilmektedir. Ani Antik Şehri, 4 mevsim boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmektedir.

7- Amasya – Gezilecek Yerler 7

Amasya - Gezilecek Yerler 7

Amasya – Gezilecek Yerler 7

Orta Karadeniz Bölümü’nde yer alan bir şehir olma özelliği barındırmaktadır. Anadolu’nun eski yerleşim alanları arasındaki yerini almakta olan bir kentimizdir. Hititlerden başlayarak pek çok medeniyetin merkezi olmuştur.

Ülkemizin Yeşilırmak Vadisinin kıyısında yerini almış olan Amasya, konum olarak başkent Ankara’nın doğusunda kalmaktadır. Antik Pontus devletinin krallarına ait olan mezarları nehrin üzerinde yükselen tepeleri deliyor.

Amasya’da yarı ahşap olan tarihi Osmanlı evleri, günümüzde butik otel olarak varlığını muhafaza ediyor. Hem Amasya güzelliklerini keşfetmek hem de tarihi ortamı doyasıya yaşamak için şehri mutlaka ziyaret etmelisiniz. Karadenizi merak ediyorsanız Karadeniz gezilecek yerler yazımızı okumalısınız.

8- Van Gölü – Gezilecek Yerler 8

Van golu Gezilecek Yerler 8

Van Gölü – Gezilecek Yerler 8

Van Gölü, Türkiye’nin Bitlis şehrinin sınırları içerisinde bulunmaktadır. Nemrut volkanik dağının patlaması neticesinde, bölgedeki tektonik çöküntü alanının önünün kapanmasıyla oluşmuş volkanik set gölüdür.

Türkiye topraklarında bulunan en büyük gölüdür. Bir soda gölü olma özelliği barındırmaktadır. Van gölü keşfedilmeyi bekleyen pek çok güzellikleri bağrında barındırıyor. Van Gölü’nün berrak sularında bulunmakta olan Akdamar Adasında antik Ermeni kiliselerini kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz.

Van Gölünde bulunduğunuz süre içerisinde gölün temiz sularında kulaç atmanın muhteşem keyfini mutlaka tecrübe etmelisiniz. Van’ı ziyaret ettiğinizde kaymak ve bal yağda yumurtalı kahvaltısının lezzetine mutlaka varın. Ünlü gevrek kuzu eti ve otlu keçi peynirini mutlaka tadın.

9- Safranbolu – Gezilecek Yerler 9

Safranbolu Gezilecek Yerler 9

Safranbolu – Gezilecek Yerler 9

Safranbolu, Karabük ilimizin turistik bir ilçesi olarak varlık göstermektedir. Konum olarak Ankara ilinin 231 km kuzeyinde ve Karadeniz’in 90 km güneyinde yer alır. Karabük şehrinin ilçe merkezinin 8 km kuzeyindedir. Safranbolu kent merkezi ile Karabük il merkezi birbirine oldukça yakın bir mesafededir.

Türkiye’nin kuzeybatısında konumlanmış olan etkileyici bir şehir olma özelliği taşır. Dünya üzerinde kurulmuş olan en büyük imparatorluklardan biri olan Osmanlının izlerini bozulmadan günümüze taşımaktadır.

Safranbolu yarı ahşap tarihi Osmanlı evlerini ve konaklarını keşfedeceğiniz büyülü bir ortam barındırmaktadır. Unesko dünya mirasını koruma listesinde yerini almakta olan bir şehir olma özelliği taşımaktadır.

10- İznik – Gezilecek Yerler 10

İznik Gezilecek Yerler 10

İznik – Gezilecek Yerler 10

İznik, Türkiye’nin Bursa ilinin bir ilçesidir. Aynı zamanda da ilçenin merkezi olma özelliğine sahiptir. İsmini şehirden almış olan İznik Gölü’nün doğu kıyısında ve Bursa ilinin kuzeydoğusunda yer alır. İznik’e gelmişken Bursa’da başka yerleri de gezeyim derseniz Bursa gezilecek yerler yazımızı okumanızı tavsiye ederim.

Geçmişteki adı Nicaea dır. Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’a oldukça kısa bir mesafede bulunmaktadır. Konum olarak Marmara denizinin karşısında yer almaktadır. İznik, 16. ve 17. yüz yıllarda Osmanlının en muhteşem yapılarında kullanılmak üzere çini üretimi yapmıştır.

Günümüzde ise göl kıyısında bulunan masalsı bir kent gibi tarihi Bizans duvarları ile çevrili durumdadır. İstanbul’un kalabalık ve boğucu kent yaşamından uzaklaşarak inzivaya çekilmek isteyenler için muhteşem bir atmosfer sunmaktadır. Bu bakımdan keşfedilmeyi hak eden yerler arasındadır.

Originally posted 2022-06-08 11:03:45.