Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitki Çayları

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitki Çayları

Ana konumuz soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları. Soğuk havaların gelmesi ile beraber grip ve soğuk algınlığı şikayetleri artmaktadır. Birçok kişi kış aylarında bu sorunu yaşamaktadır. Soğuk algınlığı günledik yaşamı ise büyük ölçüde etkilemektedir.  Yataktan çıkmamak, sürekli uyku hali, isteksizlik gibi olumsuzluklarla karşılaşılmaktadır. Bu gibi durumlarda ise doktora gidildiğinde genel olarak ilaç vermektedir. Fakat artık alternatif tıbbın gelişmesiyle birçok kişi doktora gitmek yerine, evde soğuk algınlığını kolay bir şekilde üzeriden atabilmektedir. ‘ Soğuk algınlığına ne iyi gelir?’ gibi sorular bu sebepten dolayı sıkça gündeme gelmektedir. Geçmek bilmeyen grip ve soğuk algınlığına ise pratik bir şekilde hazırlanan çaylar ile kolay bir şekilde çare bulunabilmektedir.

Kış Aylarının Vazgeçilmesi Zencefil

Gribe ne iyi gelir gibi soruları soranlara öncelikli olarak zencefil önerilmektedir. Zencefil içeriği nedeni ile kış aylarının baş tacı olmaktadır. Zencefil kökü, tozu veya çayı… Sürekli olarak karşımıza çıkmaktadır. Soğuk algınlığını üzerinden atamayanlar kesinlikle kış aylarında zencefil tüketmelidirler. Soğuk algınlığı dışında zencefil öksürük gibi problem yaşayanların da imdadına yetişmektedir. Zencefilli grip çayını ise isteyen herkes evinde pratik bir şekilde hazırlayabilmektedir. Zencefilli grip çayı için

  • Kök zencefil
  • Tarçın (çubuk)
  • Bal
  • Limon
  • Nane

kullanılmaktadır. İsteğe göre malzemeler daha da çeşitlendirilebilmektedir. Öncelikli olarak kök zencefil minik parçalara ayrılmaktadır. Dilim limon ve zencefil 2 su bardağı suyun içinde kaynatılmalıdır. Daha sonra ise süzülmeli ve içerisinde bal, nane, tarçın atılmalıdır. Limon ve bal zencefilin acı tadını biraz daha kırarak, keyifli bir içim sağlamaktadır.

Ekinezya Kışın Baş Tacı

Soğuk algınlığına iyi gelen şeylerin başında ise tartışmasız ekinezya çayı gelmektedir. Birçok uzman ekinezya çayını grip olduktan sonra değil, olmadan öncede tüketmeyi önermektedir. Kuzey Amerika’ya dayanan bu bitki ise faydaları ile çok önceki yıllara ilaç olarak bile kullanılmaktadır. Ekinezya aktarlardan alınabileceği gibi marketlerde hazır olarak da satılmaktadır. Tam olarak fayda görmek isteyenler ise mutlaka kimyasallıktan uzak olan aktarları tercih etmelidirler. Bu kadar yararlı bir bitkiyi tüketmeden önce ise mutlaka dikkat edilmelidir. Doğum kontrol hapı kullananlar veya çeşitli ilaçları kullananlarda farklı etkilere sebep olabilmektedir. Bu sebepten dolayı mutlaka doktora danışılması gerekmektedir. Ekinezya kış çayını yapmak ise oldukça basittir ve gün içerisinde 2-3 defa tüketilebilmektedir. Ekinezya bitkisi kaynatılmaya uygun olan bir bitkidir. Bir tutam ekinezya bitkisi 2-3 dakika kaynatılarak içilebilmektedir.

Ihlamursuz Kış Olmaz

Ihlamur ülkemizde oldukça fazla tüketilen bir bitki olmaktadır. Boğazları yumuşattığı için birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Balgam sökücü etkisinin olması nedeni ile grip ve soğuk algınlığı tedavilerinde çok fazla yardımcı olmaktadır. Tahriş olan boğazların daha da fazla yumuşatarak, yutkunmayı kolaylaştırmaktadır. Ayrıca ıhlamurun sakinleştirici ve ter attırıcı etkisi de bulunmaktadır. Ihlamuru demlerken tarçın çubukları, limon dilimleri de atılabilmektedir. Bu sayede daha lezzetli olmakta ve ıhlamurun etkisi de arttırılabilmektedir.

Karanfil Çayı İle Kışa Hazır Olun

Karanfilin etkileri saymakla bitmez. Birçok kişi ise hoş aromalı bu bitkinin ne gibi faydaları olduğunu bilmemektedir. Karanfil güçlü bir antiseptiktir ve her mevsimde tüketilmelidir. Hazımsızlığa iyi gelmektedir ve kan dolaşımını da hızlandırmaktadır. Bunun yanında karanfil çayının balgam söktürücü özelliği de bulunmaktadır. Ayrıca karanfil çayı ile zihinsel yorgunluklar bile atılabilmektedir. 1 bardak kaynak suyun içerisinde karanfil taneleri atılmalı ve 2- 3 dakika beklenmelidir. Hazırlanması oldukça kolay olmaktadır.

Gribe Karşı Mürver Çayı

Mürver bitkisi ülkemizde son zamanlarda popüler olan bir bitkidir. Soğuk algınlığına ve gribe karşı mutlaka tüketilmelidir. Herhangi bir ilaç kullanmayanlar sorun yaşamadan bu çayı tüketebilmektedir. Mürver bitkisi kaynatılmamalıdır. Sıcak suyun içerisine atılarak demlenmelidir. 7-8 dakika demlendikten sonra kullanılmalıdır.

Originally posted 2022-06-17 05:36:36.