Kan Şekeri Neden Yükselir?

Kan şekeri seviyesinin yükselmesi, tıpta hiperglisemi olarak isimlendirilir. Şekerin yükselmesi vücutta bazı belirtilerle kendini göstermektedir. Şekerin düşmesi ise hipoglisemi olarak isimlendirilir. Şeker hastalığı belirtileri kişi tarafından ciddiye alınmalıdır. Çünkü şeker yükselirse ne olur sorusunun cevabı rahatsız edicidir. Kan şekerinin ileri seviyede yükselmesi çok ciddi sıkıntılara hatta şeker komasına ve ölüme sebep olabilir.

Kan Şekeri Neden Yükselir?

1- Diyabet hastasının ilaçlarını düzenli kullanmaması, şekerin yükselmesine neden olur. Kan şekeri neden yükselir? Hasta insülin kullanımını bırakırsa, kandaki şeker yükselmeye başlar. Pankreasın insülin üretememesi nedeniyle yükselen şeker, dışarıdan verilen insülin sayesinde düşer. Bu işlemin ihmal edilmesi, şekerin yükselmesinde etkili rol oynamaktadır.

2- Başka hastalıklar da şekerin yükselmesinde etkili rol oynar. Zatürre, Grip ve idrar yolu enfeksiyonları, kandaki şekerin yükselmesine neden olabilir. Bazı ilaçlar da şekerin yükselmesine neden olabilir.

3- Diyetin terk edilmesi şekerin yükselmesine neden olur. Diyabet hastaları için uygun görülen diyet, düzenli bir şekilde uygulanmalıdır.

4- Hareketsiz insanlar, kandaki şekerin enerjiye dönüşmesini engeller. Kan şekeri neden yükselir? Hareketsiz insanlarda şeker yüksek çıkar. Spor, şekerin yükselmesini engelleyen uygulamalardan biridir.

5- Psikolojik rahatsızlıklar, stres, aşırı üzüntü ve keder, şekeri tetikleyen en önemli etkenlerdir. Şeker hastalığına yakalanmamak için neşeli olmamız gerekir.

6- Diyabet hastasının insülini yanlış kullanması, şekerin yükselmesinde etkili rol oynar. Son kullanma tarihi geçmiş insülinin kullanımı da şekerin yükselmesinde etkili rol oynar.

Kan Şekerinin Yükselmesi Vücutta Nasıl Bir Değişikliğe Neden olur?

Kan şekeri yüksekliği sırttaki yaralar ve sivilceler
Kan şekeri yüksekliği sırtınızda sivilce ve yaralara sebep olabilir.

1- En önemli belirtisi susamadır. Sık sık su içmek ve sürekli susuzluk hissetmek, kan şekerinin yükseldiğini gösterir. Bu durumda doktora gitmek gerekir.

2- Sürekli açlık hissetmek de kan şekerinin yükseldiğini gösterir. Sürekli yemek yeme ihtiyacı hisseden kişiler, gerekli testleri yaptırmalıdır.

3- İdrara sık sık çıkmak da belirtiler arasındadır. Geceleri sık sık tuvalete çıkmak, şekerin yükseldiğini gösteren belirtiler arasında yer almaktadır.

4- Yorgunluk, uykusuzluk ve dinlenememe gibi durumlarda şeker seviyesi kontrol edilmelidir. Şeker yükseldiği zaman hasta halsiz, yorgun ve bitkin olur.

5- Görmede zayıflık veya bulanık görme sorunları da bu rahatsızlığa işaret eder.

6- Kesiklerin ve yaraların geç iyileşmesi, şekerin yüksekliğini göstermektedir.

7- Mide bulantısı ve yüzün kızarması da belirtiler arasındadır.

8- Nefes alış verişinin sıklaşması,

9- Nefeste aseton kokusu,

10- Ve karın ağrısı kandaki şeker miktarının yükseldiğini göstermektedir.

Bu gibi durumlarda doktora başvurmak gerekir. Doktor dışında hasta bu gibi durumlarda hareket etmelidir. Vücuttaki fazla şekerin enerjiye dönüşmesi için spor gereklidir. Peki, kan şekeri neden yükselir? Çok fazla aç kalmakta şekerin yükselmesinin nedenleri arasındadır. Bu gibi durumlarda azar azar yemek yemek, şekeri düşürecektir. Şeker rahatsızlığı ihmal edilmemesi gereken ciddi bir hastalıktır. Bu hastalık ciddi sonuçlara neden olduğundan dolayı belirtilerin olduğunu hissettiğinizde mutlaka doktora gitmelisiniz. Bunun yanında şeker hastalığına çözüm yazımızı da mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Biz bu yazı sayesinde şeker hastalığından kısa sürede kurtulduk.

Originally posted 2022-06-01 12:13:43.