Kırklareli Gezi Rehberi – Kırklareli Gezilecek Yerler
Kırklareli gezi rehberi ve Kırklareli gezilecek yerler konusuyla karşısınızdayız. Zengin kültürü ve doğası ile öne çıkan, MÖ 6. yüzyıla kadar tarihi olan Kırklareli Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer almaktadır.
Kırklareli Gezilecek Yerler
Kırklareli konumu sebebiyle yüzyıllar boyunca hem doğu hem de batı kültürünün etkisinde kalmıştır. Kırklareli’de tarihi yapılar ve gezilecek yerler bir hayli fazladır. Tarihi tümülüsler, höyükler, camiler, dolmenler, çeşmeler, antik tiyatrolar, kaleler, mezarlıklar, anıtlar ve hamamlar gibi gezilecek onlarca yer vardır. Kırklareli’yi bir günden gezmek mümkün değildir çünkü kimisi şehrin dışında kimisiyse şehrin merkezinde yer almaktadır.
Hızırbey Camii, şehrin merkezinde yer alan Hızırbey Camii diğer ismi de Büyük Camii’dir. Köse Mihalzade Hızır Bey tarafından 1383 yılında yaptırılmıştır. Kesin olmayan bazı kaynaklarda Avrupa’nın en eski camisi olarak geçmektedir. Hızırbey Camii’de 1000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği kapasiteye sahiptir. Caminin minaresi, tek şerefeli ve kesme taş, külah kurşunlu ve kütük karelidir.
Kadı Camii, il merkezindeki Ahmet Mithat İlkokulu karşısında olan ve Emin Ali Çelebi tarafından 1577 yılında yaptırılmıştır. Yakınındaki mahkemeden dolayı Kadı Camii olarak isimlendirilen yapı, bazı kaynaklarda Emin Ali Çelebi Camii olarak da isimlendirilir.
Babaeski Köprüsü, 4. Murat döneminde 1633 yılında yapılmıştır. Edirne – İstanbul asfaltının Babaeski Deresi’ni geçtiği, Babaeski’nin Lüleburgaz çıkışında yer almaktadır. Mükemmel kesme taş kaplı olan yapı, kemer aralarında büyük delikler bulundurarak nehir taştığında zedelenmemesi için yapılmıştır.
Kırklareli Nerede?
Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer almaktadır. Batısında Edirne, güneyinde Tekirdağ, güneydoğusunda İstanbul, kuzeyinde Bulgaristan ile komşudur. Doğusunda ise Karedeniz yer almaktadır.
Kırklareli Ne Zaman Gidilmeli?
Kıyısında Karadeniz ve çevresindeki dağlar sebebiyle farklı hava koşullarına ve iklime sahiptir. İl merkezinde karasal iklim görülmektedir. Bu sebeple kışları soğuk ve zaman zaman kar yağışlı, yazları sıcaktır. Kuzeye bakan Istranca Dağları’nda Karadeniz iklimi görülür. Şehirde ormanlarda yoğundur. Bu sebeple av merkezlerinden biridir ve ekim-şubat ayları arasında av yapmak için Kırklareli’yi ziyaret ederler. Mayıs, haziran ve eylül aylarında yağlı güreşiyle de ünlü olan festivalleri ve müsabakaları izlemek isteyenler gider. Temmuz ve ağustos aylarında deniz tatili için kıyı köylerine giderler.
Kırklareli Nerede Kalınır?
İğneada Resort Hotel & Spa ve İğneada Parlak Resort Hotel denize sıfır konumunda İğneada’da bulunan beş yıldızlı lüks oteldir. Otelin içinde buhar odası, hamam, restoranlar ve sağlıklı yaşam merkezi bulunmaktadır. Kırklareli’nin balıkçı kasabası Kıyıköy’de ise Kıyıköy Limon Otel, Kıyıköy Damla Apart Pansiyon, Atakale Butik Otel gibi konaklayabileceğiniz tesisler vardır.
Kırklareli Gece Hayatı
Kırklareli Gezilecek Yerler – Eğlence Mekanları
Geçmiş yıllarda etkin olmayan gece hayatı. Son yıllarda yeni mekanların açılmasıyla daha hareketli hale gelmiştir. The Peak Club, Beirut Music Hall ve Line Bar’da canlı müzik dinleyebilirsiniz. Kaptan Pub, Köşem Pub, Joker Bar ve Deep House Republic’de içki içmeye gidebilirsiniz. İl Merkezinde bulunan Henry Jones Kırklareli, Papazın Evi Cafe & Restauran, Bukalemun, VeRa Cafe gibi mekanlarda canlı müzik, kareoke ve çeşitli aktiviteler yapılmaktadır.
Kırklareli’ne gelmişken, Edirne gezilecek yerler ilginizini çekebilir. Ya da 2 saat 15 dk uzaklıkta olan İstanbul’a uğrayabilirsiniz. Bu noktada en iyi en ucuz istanbul otelleri ve istanbul yakını gezilecek yerler listesi yazılarımız ilginizi çekebilir. Doğu illerimiz de tarihi dokularıyla ilginizi çekebilir. Hazırladığımız Malatya Gezi Rehberi yazımızı da sevebilirsiniz.
İyi gezmeler.
Originally posted 2022-05-20 20:52:11.