Erasmus Başvuru Şartları Nelerdir?

Günümüzde yeni mezunlar arasındaki rekabet bir hayli fazladır. Rakiplerinizi geçmek, bir adım önde olmak için Erasmus programı iyi bir seçenek olabilir. Mezun olduğunuzda bir şirkete başvurduğunuzu düşünün. Hem başka kültürleri tanımak hem de değişik insanların oluşturduğu bir çevreye sahip olmanız son derece olumlu karşılanarak sizi bir adım öne taşır. Erasmus ile herhangi bir Avrupa ülkesine gidebilir ve dilinizi geliştirebilirsiniz. Bunun hem kariyerinize hem de dil açısından büyük bir önemi vardır. Aynı zamanda vizyonunuzu geliştirebilir ve daha özgür yaşamaya başlayabilirsiniz.

Erasmus Şartları (2018) Nelerdir?

Erasmus programı ile üniversitelerin değişim programına katılmak ya da yurtdışında staj yapmak isteyenlerin belli başlı yerine getirmeleri gereken şartlar mevcuttur. Değişim programına katılmak isteyenler öncelikle bu süre zarfın bir üniversitede örgün eğitim programına kayıtlı olmaları gerekmektedir. Çoğu üniversite, öğrencilerin erasmus programına katılmadan önce en az 2 dönem üniversite eğitimi görmüş olmasını istemektedirler. Ek olarak, alacağınız derslerin yanı sıra gideceğiniz okulun dilini de iyi bilmeniz istenmektedir. Gideceğiniz ülkedeki eğitim süreniz 3 ay ile 12 ay arasında değişmektedir. Ayrıca erasmusa daha önce gittiyseniz hibe başvurunuz kabul olmayacaktır. Bunun dışında örgün eğitimde okumayan; yani uzaktan eğitim ya da açık öğretim gibi programlarda bulunanlar erasmus programından yararlanamamaktadırlar. Erasmus şartları, yerine getirilebilecek kadar kolaydır.

Erasmus Programının Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

Erasmus programının en önemli avantajlarından biri ekonomik olarak bir hibe almanızın mümkünlüğüdür. Ayrıca, erasmusa gitmeden önce bir dil kursuna gidilip, dilin biraz daha ilerletilmesi oldukça önemlidir. Erasmus programının dezavantajlarından biri de; kariyer odaklı olmasıdır. Yani eğer erasmusa gitme noktanız dilinizi geliştirmekse bu yanlış bir fikir olur. Çünkü erasmus genelde vizyon geliştirici bir kariyere odaklanmaktadır. Bu nedenle dil işini hallettikten sonra erasmus programına katılmak çok daha mantık içerikli olacaktır.

Peki Erasmus Başvurusu Nasıl Yapılır?

Erasmusa gitmeye karar verdikten sonra ilk iş okulunuzun uluslararası ofisi olacaktır. Erasmus programına başvururken teslim etmeniz gereken bir takım belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler; neden dolayı yurtdışına gitmek istediğinizi anlatan niyet mektubu, kabul mektubu, öğretim anlaşması. Bunun haricinde gideceğiniz ülkenin dilini bilip bilmediğinize dair üniversiteler seviye ölçmek amacıyla seviye tespit sınavı yaparlar. Ayrıca bu sınavı geçtiğiniz takdirde hazırlıklara başlamalısınız. Mesela, eğer bir pasaportunuz yoksa pasaport çıkarma işlemleriyle ilgilenebilirsiniz. Eğer bir pasaportunuz varsa süresini uzatmalısınız.

Erasmus Programına Kimler Başvuru Yapabilir?

Lisans öğrencisi iseniz dörtlük sistemde en az 2.00 ortalamaya sahip olmanız gerekmektedir. Yüksek lisans öğrencisi iseniz dörtlük sistemde 2.50 ortalamaya sahip olmanız gerekmektedir. Tüm şartları sağlamanız halinde en yüksek puanlı kişiden başlanarak sıralama oluşturulur. Sıra size geldiğinde erasmusa gitmeye hak kazanırsınız.

Erasmus Programına Hangi Bölümler Gidebilir?

Programa uzaktan eğitim ve açık öğretim olmadığı sürece, yani herhangi bir bölüm okumanız halinde yararlanabilirsiniz.

Erasmus Programına Hangi Ülkeler dahildir?

Herkesin erasmus programına gitmeden önce aklına gelen soru ‘acaba hangi ülkelere gidebilirim’ sorusudur. 28 Avrupa ülkesine gidebilme olanağımız vardır. Ama Türk öğrencilerin en fazla tercih ettiği ülkeleri şöyle sıralayabiliriz: İtalya, Hollanda, İspanya, Belçika, Portekiz, Macaristan, İngiltere, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Fransa

Özet olarak kendinize ve dilinize güveniyorsanız, bu fırsatı kaçırmamalısınız. Çünkü sizin parlak bir geleceğiniz olursa, ülkemizin parlak bir geleceği olur. Hem vizyon sahibi olursunuz hem de büyük bir farklı çevreniz olacağı için size büyük bir artı katar, erasmus. Bu prestijden kendinizi mahrum etmeyin.Kendinize bir iyilikte siz yapın, kendinize yatırım yapın.

Originally posted 2022-06-07 10:26:36.