Alıçın Faydaları Nelerdir?

Alıçın Faydaları Nelerdir?

Konumuz alıçın faydaları ama önce bilmeyenler için alıç nedir bu konuda bilgi verelim. Alıç, insan vücudu için farklı faydalara sahip olan bir besindir. Farklı bölgelerde ve ülkelerde alıç, Ekşimuşmula ya da Barutağacı ismi ile anılmaktadır. Çiçekli bir ağaç şeklinde oluşan alıç, 10 metreye kadar uzanır ve dikenli bir yapısı vardır.

Esmer kırmızı renklerde olan alıç, tohumlu bir besindir. Meyve olarak tüketilen alıcın genellikle tadı hafif şekilde ekşidir. Çok olgun olanların tadı ise daha tatlıdır. Çalılıklar arasında yetişen ya da derelerin derin kayalıkları üzerinde kendisine alan bulan alıç, flavonoid bileşikleri bakımından da zengin bir besindir.

ALIÇ MEYVESİ STRESİ AZALTMAYA YARDIMCI OLUR

Alıç meyvesinin iç kısmında bulunan çekirdekler sakinleştirici etki yapmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda pek çok uzman da alıcın kişileri stresten uzaklaştıran ve sakinleştiren bir meyve olduğunu söylemektedir. Alıç, özellikle tüketildiği andan itibaren vücudun üzerinde sakinleştirici bir etki yapar. Kişilerde yoğun şekilde endişe duygusunun atılmasına yardımcı olur.

Alıç meyvesi depresyon sürecindeki hastalara da iyi gelmektedir. Özellikle depresyon başlangıcı yoğun stres ve kaygı olan kişilerin alış meyvesini tüketmesi önerilir. Bununla beraber alıç meyvesi, tansiyon düşürücü bir etkiye de sahiptir. Tansiyon rahatsızlığı olan kişilerde alıç meyvesi tansiyonu dengeleyici bir etki yapmaktadır. Bununla beraber şeker hastası olan kişilerde rahatsızlığın artış göstermesi de engellenir.

MİDE AĞRILARI İÇİN ALIÇ MEYVESİ

Alıçın Faydaları

Alıç meyvesi hem hafif ekşi hem de hafif şekilde buruk bir tada sahiptir. Meyvedeki bu buruk tadın sebebi ise içerisinde bulunan tanelerdir. Fakat bu taneler özellikle mide ve bağırsak hastalıklarına karşı çok iyi gelmektedir. Midede sürekli ağrısı olan kişilerin alıç meyvesi tüketmesi önerilir. Çünkü alıç, midenin daha düzenli çalışmasını destekler ve midede ağrıya neden olan durumların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Alıç meyvesi sadece mide ağrıları için değil aynı zamanda hazımsızlık problemi için de iyi gelmektedir. Eylül- Ekim ve Kasım aylarında raflardaki yerini alan alıç meyvesi özellikle yemeklerden sonra sıklıkla yaşanan hazımsızlık problemine karşı etkilidir. Alıcın içerisinde bulunan çekirdekler yani tohumlar hazımsızlık hali için bir ilaç görevi görür. Alıç tüketildiği andan itibaren de hazımsızlığa iyi gelir.

Aliç suyu ve aliçin sağlığa faydaları

HASTALIKLARDAN KORUNMAK İÇİN ALIÇ TÜKETİMİ

Alıçın Faydaları

Alıç meyvesi, mevsimine uygun olarak tüketilmelidir. Mevsimine uygun tüketilen alıç hem daha sağlıklı hem daha tatlı hem de daha faydalı olacaktır. Mevsiminde tüketilen alıç, öncelikle tüm hastalıklara karşı koruyucu bir özellik gösterecektir. Doğrudan bağışıklık sistemine faydalı olan alıç, bağışıklığı güçlendirerek kişinin daha zinde olmasını sağlayacaktır.

Alıç, vücut için güçlü bir antioksidan sağlayıcıdır. Bu açıdan özellikle kış aylarında vücudun daha dirençli olmasını sağlar. Bağışıklığı kuvvetlendirerek, hastalıklara karşı adeta bir kalkan görevi görür. Alıç meyvesi ile bağışıklığınızı kuvvetlendirmek istiyorsanız 1 avuç alıç tüketmeniz yeterli olacaktır.

ALIÇ MEYVESİNİ ÇOK FAZLA TÜKETMEMEK GEREKİR!

Alıç meyvesi düzenli ve belirli miktarda tüketildiğinde vücut için herhangi bir zararı olan besin değildir. Fakat her besin tüketiminde miktar çok önemlidir. Çünkü ne kadar sağlıklı besin tüketirseniz tüketin, çok fazla tüketim olduğunda vücut bunu kabul etmez. Bu nedenle, fazla tüketime bağlı vücutta bazı etkiler ortaya çıkar. Aynı durum alıç meyvesi için de söz konusudur.

Alıç meyvesinin tüketiminde miktar önemlidir. Sağlıklı bir vücut için alıç meyvesini 1 avuç kadar tüketmek yeterli olacaktır. Daha fazlasına vücudun ihtiyacı yoktur. Fakat sürekli ilaç kullanmak durumunda olan kişilerin alıç meyvesini daha dikkatli tüketmesi gerekir. Özellikle tüketmeden önce hekime danışmalarında fayda vardır. Çünkü sürekli kullanılan ilaçlar ile alıç meyvesi farklı etkilere neden olabilir.

Originally posted 2022-06-13 00:07:05.