Asitler

ASİDOZ (VÜCUDUN FAZLA ASİT YÜKÜ)

Asidoz vücudun gerektiğinden fazla asidik olmasına verilen isimdir. Her insan hücresel seviyelerde yaşar ve ölür.Vücudumuzu meydana getiren milyonlarca hücre hafif alkali olmasına rağmen hücresel aktivite asit yaratır.Bu asit hücrenin temel fonksiyonlarını gerçekleştirebilmek için gereken enerjiyi verir.Alkali olan her hücre kendi solunumunu kendisi yapar ve metabolik atık olarak asit üretir. Asit fazlalığı asidoz oluşturur. Ve vücutta ne kadar fazla asidoz varsa, o kadar erken yaşlanır ve hastalıklara yakalanırsınız.

ASİT NEDİR ?

Asidoz insan sağlığı için tehlikelidir! Ve bir çok hastalığı da beraberinde getirir.

Asit, turnusol kağıdının mavi rengini kırmızıya çevirmek gibi özelliğe sahip, bileşimindeki hidrojen atomunun yerine maden alarak tuz oluşturan hidrojenli bileşiktir. Asitler inorganik ve organik asit olmak üzere 2 grupta toplanır.

İNORGANİK ASİTLER

Bütün asitler asidoz sebebi olabilir!

Minerallerden ve metal olmayan maddelerden yapılan asitlere inorganik asitler denir.En yaygın inorganik asitler ; sülfirik asit, hidrojen klorür, nitrik asit ve fosforik asittir.Bu asitler çok aşındırıcıdırlar.Diğer maddelerin içinde kolayca eriyip zarar verirler ve yapılarını bozarlar.

Nitrik Asit: Gübre yapımında, salam,sosis,pastırma,sucuk gibi ürünlerde etlerin renginin pembe veyakırmızı kalması için kullanılır.

Ayrıca pizza ve peynir yapımında,konserve, kırmızı et ve balık etlerinde koruyucu madde olarak kullanılır.

Fosforik Asit: Tüm sitli içeceklerde karbondioksit gazını çözmek için kullanılır.

Sülfürik Asit: Gübre üretiminde kullanılır.

Hidrojen Klorür: Plastiğin kullanıldığı her yerde,pet plastiklerde (su damacanaları ve şişeleri), hdpe plastiklerinde(süt, meyve suyu kapları, deterjanlar, kozmetik, şampiyon), pvc plastikler(et kapları, ketçap, hardal, mayonez şişeleri, çamaşır suyu, temizlik maddeleri), polistiren plastiklerde (yumurta kartonları, fast-food paketleri, su bardakları, fast food tepsileri) kullanılır.

ORGANİK ASİTLER

asitler

Bitkiler ve hayvanlar organik asitler adıyla çeşitli asidik karbon bileşimleri üretir.Bunların çoğu zararsız, organik yapıları karbona dayalı asitlerdir.

Doğada saf olarak bitkisel ve hayvansal organizmalarda bulunur.Bu yüzden organizmada herhangi bir sağlık sorunu yaratacak kalıntılar bırakmaz.

Asetik asit: Sirkede bulunan asit
Malik asit: Elmada bulunan asit
Laktik asit: Yoğurtta bulunan asit
Sitrik asit: Limonda bulunan asit
Tartarik asit: Üzümde bulunan asit
Bütirik asit: Tereyağında bulunan asit
Karbonik asit: Gazozda bulunan asit
Oleik asit: Zeytinyağında bulunan asit

 

Originally posted 2022-06-15 10:17:50.